Aarhus Open - Danska touren

Peter Karlsson fanns på plats på Jylland för den fjärde deltävlingen i danskarnas nationella tour. Banan i området Tilst är omtyckt och är en trevlig bekantskap. Det typiska utbudet av såväl klippta fairways som tekniska skogshål är smakfulla ingredienser. Inte alls mycket ob eller vattenhinder. Två hål utmärker sig lite extra, och det är nummer 5 som inte alls är långt men korgen är belägen på en liten sluttning som just under sig har ett OB-område, vilket innebär tvåa eller fyra i praktiken. Hål 17 är ett långt klurigt par fyra där femmor och sexor är acceptabla.

Peter valde att spela i MP60-klassen och hyste förhoppningar om en framskjuten placering då den värsta konkurrenten besegrades i april vid tävlingen norr om København. Trots en bättre rating lyckades Peter inte med detta. Karsten som nu vann har Tilst som hemmabana vilket märktes under spelet. Bara att lyfta på hatten. Det var främst det första varvet som var för dåligt. På ovan nämnda korg 5 så gick Peters kast mot korg men studsade bakåt (som tur var pga det givna OB:t annars). Hade den slunkit i så var ace-priset en pizzaugn (!) skänkt av en lokal sponsor. Han hade även CTP-vinsten inom räckhåll på hål 3 men den sista spelgruppen grusade denna möjlighet. That´s life ibland.

Sammanfattningsvis får arrangören ett högt betyg. Spotters där det behövdes, bra information, gratis frukost båda morgnarna och en unik turneringsdisc till oss alla. Aarhus som är Danmarks näst största stad är fin och den nio timmar långa hemresan innehöll för övrigt också ett härligt havsbad på Fyns östkust. En detalj till som bör nämnas är att vandrarhemmet som utgjorde logi hade en egen discgolfbana inlagd i Udisc. Kul!

(Bilder på puttande hål 18, turneringsdiscen och hål 5)

Resultat

MP60
2. Peter Karlsson.  R1. 70 (+10) R2. 64 (+4) +6

Peter Karlsson på hål 18.
Hål 5.