Ännu en seger för Carlquist i Mönsterås

Så var den sjätte deltävlingen i Trädträffen slut. Denna gången fick vi i KFK återigen äran att besöka discgolfbanan i Mönsterås. Utan att försöka överdriva upplevelsen av att besöka Mönsterås en solig junidag så visar sig återigen att de lokala tävlingarna i Kalmar, Mönsterås och Nybro alltid bjuder på dans och härligt väder. Tävlingen i Mönsterås hade perfekta förhållanden med mycket sol och härliga vindar som bidrog till utmanande kast på vissa hål.

Likt tidigare tävlingar så finns det hål som kräver mer av oss kastare och andra hål som likt en dammsugar-reklam från TV-shop suger in discarna i korgen för att ge oss birdies. Tävlingens svårare hål var specifikt hål 2 och hål 15 som inte bjöd på några fåglar. Medan hål som 16, 18 och 7 spelades som de enklare hålen för dagen. Ytterligare en notis för dagen var hål 11 men framförallt hål 5 där hela 31% respektive 27% lyckades göra en birdie.

Konceptet i Trädträffen är vid detta lag erkänt, där en ynka runda avgör varje deltävling. Bland de tävlande så kunde vi denna gång urskilja 16 betalande medlemmar från KFK som tampades med fästingarna, styva kedjor och enligt rykten låga korgar. Bäst för dagen bland de 62 tävlande var vår egna ledamot Daniel Carlquist som drog till med stabila -8. Dock något sämre än förra besöket i Trädträffen där Daniel mosade banan med -10. Noterbart med Daniels runda var att han lyckades träffa cirkeln (inom 10 meter från korg) hela 67% av alla hål.

I damklassen så vill vi i KFK lyfta fram både Linn Andersson som återigen spelade stabilt och som efter 18 hål låg på delad första plats. Efter särspel fick dock Linn se sig besegrad av den eviga vinnaren Emmelie från en grannkommun som vi inte nämner vid namn. Även en notis till familjen Lindblad/Karlsson som återigen stod för en familjedag ute på discgolfbanan med både Peter, Carina, Albin och Fabian medverkande. Nedan kommer en summering av våra medlemmars resultat. För fullständigt resultat så ber vi er kika in på tjing.

Resultat från KFK:

Pro Open
1. Daniel Carlquist -8
2. Albin Lindblad -4
4. Oskar Brengesjö -3
6. Marcus Danielsson -2
7. Jonas Milsten -1
8. Fabian Lindblad +1

Pro Open Women
2. Linn Andersson +11
4. Carina Lindblad +22

Recreational
2. Victor Turstedt
8. Tony Norlin +2
14. Adam Petrini +3
14. Victor Wyckman +3
19. Peter Karlsson +5
21. Jesper Andervi +6
21. Kim Larsson +6
23. Joar Davidsson +7

Novice
2. Amin Frisk +5
5. Jonathan Hjärtstam +6
10. Martin Jacobson +8
10. Tobias Sjöberg +8
10. Stefan Andersson +8
10. Fredrik Halvardsson +8
17. Tobias Boklund +10

Saknas ditt namn på listan? Bli medlem i KFK och säkra ditt medlemskap redan idag! Vi har även börjat med måndagsträningar klockan 17:30-19:00 vilket är gratis för alla medlemmar. Där hjälper vi nya som erfarna till att bli bättre kastare inom både discgolf men även allround.

T T6 M
Vinnarna i alla klasser sjätte deltävlingen i Trädträffen.