Albin och Albin dominerade vid Vattentornet

Den tredje deltävlingen av VINTERGOLFEN avgjordes i solsken och kyla kring Vattentornet nära Berga centrum. Tio atleter var redo att ta itu med banläggare Tobbe Boklunds skapelse. Banan fick fin kritik och områdets möjligheter i form av såväl öppenheten som skog utnyttjades liksom de höjdmeter som är signifikant bland annat genom några branta kullar.

Albin Mallalieu presterade ett imponerande förstavarv. Vi som hade förmånen att gå i samma kort tappade hakan flera gånger då hans långa puttar både innebar birdies eller parräddningar. I en annan grupp vistades Albin Lindblad som också presterade ett gott resultat. Jämn som han oftast är så räckte det för att med ett kast till godo ro hem segern mot sin namne. Det blev endast dessa båda herrar som förmådde att landa på minus.

På bronsplatsen efter ett stabilt spel Daniel Steinthorsson följt av Peter Karlsson som för tredje gången under 2023 återigen blev fyra, just före legenden Fredrik Halvardsson, som vunnit självaste finalen i denna miljö i begynnelsen. Väldigt roligt också att se Peter Mattsson (också legend) göra comeback efter några års tävlingsfrånvaro. Fotoperationer mm verkar nu ha gjort susen, så fler framträdanden är att vänta.

Tack till värden Boklund och välkomna till nästa deltävling den 18/2, då i Nybro faktiskt. Inget ace gjordes så potten är nu 220 pengar.

Resultat:
1.   Albin Lindblad                52
2.   Albin Mallalieu               53
3.   Daniel Steinthorsson    56
4.   Peter Karlsson               58
5.   Fredrik Halvardsson     59
6.   Fabian Lindblad             60     
      Jesper  Sandelius          60
8.   Ingemar Gustafsson     62
9.   Tobias Boklund              64
10. Peter Mattsson               78  

Img 9057
Albin Mallalieu, Daniel Steinthorsson och Albin Lindlbad.
Deltagare Vt
Albin
Albin Lindblad.