Algotsson knep andraplatsen och CTP i Västervik

Efter vad som känns som en evighet med regn så var det dags för discgolf i solsken. Dagens arena var Jenny som är en bana som funnits med länge. Västerviksklubben gav oss en välansad och vacker bana som kräver att man träffar sina linjer och hamnar på fairway och par för dagen gav runt 950 i rating.

Kalmar representerades av Albin Lindblad i MPO, Josef Algotsson i MP40, Joakim Falk i MA2 och  Marcus Danielsson i MA3. Första rundan bjöd på en kylig morgon med blött gräs och hala berghällar. 

Det var bara Josef som startade i första poolen och övriga fick sovmorgon. Josef spelade en stabil runda med ungefär lika många birdies som bogeys och gick rundan på par. Det räckte till en delad andra plats och ledarboll. 

Vinden började tillta och pool B med 3 spelare från Kalmar gav sig ut på banan. Albin spelade sin runda på +2 men lyckades tyvärr inte under förmidagen att konvertera sina cirkelhits till birdies. Joakim spelade även han en stabil runda på +2. Men även han missade ett par birdieputtar. Marcus hade en kämpigare första runda på +7.

Runda två och ledarboll för Josef Algotsson. Några färre birdies och ett par spitouts på birdie puttarna samt ett OB på hål 18 så slutade Josef på +2. Det räckte till att bibehålla andra platsen med ett kast förre 3:an.

I Pool B gick Albin andra rundan på +4 som blev +6 totalt och slutade på en åttondeplats i MPO. Joakim i MA2 tappade lite under runda 2 och gick på +5 och totalt +7 och slutade på en femteplats. Marcus spelade en bättre andra runda på +4 och slutade totalt på+11 och en fjärdeplats i MA3.

För klasserna MPO, MA40 och MA2 var det CTP på hål 1. Där vinden blåste från höger över fairway när man kom ut ur allén. Här var det viktigt att ha rätt vinkel på discen och hålla den låg hela vägen. Josef lyckades bäst med detta och plockade hem CTP-priset.

Resultat

MPO
8. Albin Lindblad (+2, +4) +6

MP40
2. Josef Algotsson (E, +2) +2

MA2
5. Joakim Falk (+2, +5) +7

MA3
4. Marcus Danielsson (+7, +4) +11