Andervi och Ellestad på pallen i Storebro

Smålandstouren passerade under lördagen Storebro (beläget en mil söder om Vimmerby) och några kastsugna KFK:are hade hittat dit. Banan anlades förra året och är en trevlig uppenbarelse. Ingen mästerskapsbana för de stora eventen, men den är inbjudande, snyggt skapad och har tänkta sportsliga linjer i sin bandesign. Miljön blir man glad av, på samma yta finns såväl bollplaner, padelbana, utegym, motionsspår mm. Arrangörerna tillhör Storebro IF vilket borgar för ett brett engagemang och många klubbmedlemmar anslöt för att sälja fika, grillat mm. Klubbhuset var öppet med diverse bekvämligheter. Snyggt jobbat arrangören!

Tyvärr finns inte många bilder på de som var där. En anledning var att det spelades i två pooler och att de på plats självfallet fokuserar på sitt spel. Hur som helst så fick vi glädjande nog se två av de våra på pallen. Jesper Andervi blev delad trea (MA2) efter en fin förmiddagsrunda, även ett bra första varv stod Jerry Ellestad för som delade andraplatsen (MA4).

Calle Johansson presterade en mycket bra andrarunda. Bäst totalscore av alla kalmariter fick Albin Lindblad under dagen som chockstartade andra rundan med sex birdies i rad.

Resultat

MPO
7. Albin Lindblad -9 (59,54)
11. Daniel Carlquist -3 (58,61)

MA2
3. Jesper Andervi -6 (56, 60)
9. Calle Johansson -4 (63, 55)
11. Anton Johansson -3 (61, 58)

MA4
2. Jerry Ellestad +6 (61, 67)

MPO40
20. Peter Karlsson +4 (64) DNF

Jesper Andervi.
Jerry Ellestad.
Daniel Calrquist.
Daniel Calrquist.
Albin Lindblad.
Albin Lindblad.