Blöt och Kall PHG

Årets - det femtonde sedan starten kom att avgöras i Dörbylund, ett friluftsområde i kanten av Rinkabyholm där bland annat ett motionsspår finns. Varvet över nio hål (som spelades två varv) erbjöd tre längre hål och resten kortare skogshål med halvhyfsad chans på hole-in-ones (vilket ingen fick). Det mest spektakulära hålet kommer inom kort omöjliggöras då det innebar en passage över nya E22-vägen med pinnen placerad just uppe på vallkanten. Blir något att minnas varje gång man kommer att köra där!

Vädret var det svåraste möjligt. Minusgrader innebär ju oftast en torr kyla som är lätt att klä sig inför, men när blötan i kombination med +3 grader och blåst är förutsättningen så blir konsekvensen oftast flera olika reaktioner. Man tappar känslan, man tappar talet, man tappar omdömet och tar fel beslut, man tappar discen pga blötan, man tappar sulans grepp i ansatsen och man tappar (nästan) sugen på frisbeegolf! Arrangören själv gjorde sitt andra varv sju kast sämre än de första till exempel. Till dennes försvar kan för övrigt sägas att det vid banläggningen var relativt bra utkast innan nederbörden slog till. Vi fick även se säsongens första snöflingor. Ett annat utmanande hål var det första som inte hade något i vägen alls bortsett ett OB-område a 15x10 meter lite framför pinnen.  

Lenkhyzer

Hur som helst så är detta ju lika för alla, och det är upp till var och en att lösa det på bästa och smartaste sätt, alltså en del av spelet. En som tog bäst beslut och bemästrade terrängen kring Dörbylund proffsigast var en debutant (i PHG-sammanhang), nämligen Christian Lennqvist som var två kast före Marcus Stenberg. Genom alla år har medaljer delats ut till topp-sex varför det alltid brukar bli något särspel. I år kom ett sådant och det gällde placering tre-fyra där Linus Isaksson efter två hål lyckades besegra Josef Algotsson. 

Som arrangör värmer det i själen att spelare år från år dyker upp till min tävling. Flera som funnits med sedan klubbens barndom (sent 70-tal), till hemvändare som inte bott i regionen på flera år. Känner mig också stolt att vår grannklubb från Nybro återigen har med deltagare. Ett jättetack till er alla som mötte upp denna dag!

Eftersom ingen lyckades göra något ace kom denna pott på 120 riksdaler att avgöras genom en closest to pin där Danne på något sätt lyckades komma närmst av alla (en fot närmre pinnen än Mattsson). Anmärkningsvärt då Dan the Man genomförde hela tävlingen med två kryckor i händerna. Antingen måste dessa utgjort någon typ av hjälp eller så var väl motståndet så dåligt så han hade råd med det(!)

//  arrangören - som för fjärde året av 15 missade medalj  : (

1.  Christian L .       51

2.  Marcus S.          53

3.  Linus I.               54

4.  Josef A .             54

5.   Emil I.                55

6.   Linus A.             56

7.   Peter K.             57

8.   Fredrik H.          60

      Peter M.            60

      Daniel C            60

11. Fabian L .          65

      Albin L.              65

Winners Phg

Historik - Var har PHG spelats:

2001:  Snurrom

2002:  Lindö

2003:  Kalmar Dämme

2004:  Tjuvbackarna

2005:  Laboratorieholmen

2006:  Bergavik

2007:  Ekö

2008:  Rävspelet

2009:  Skansparken

2010:  Carlbergsparken

2011:  Gasten

2012:  Kalmarsundsparken

2013:  Fjölebro

2014:  Tegelviken

2015:  Dörbylund

Välkommen 2016 !