Fem KFK:are på c-tier i Östra Ryd

Under söndagen (10/7) fanns fem medlemmar på plats i det lilla samhället Östra Ryd i närheten av Söderköping. Anledningen var deltävling två i touren Sommartid. Östra Ryd är ännu ett exempel på en ny bana som snabbt har avancerat i betyg och upplevelse, den anses vara en av landets bästa 12-hålare. Under förmiddagen gick vi 24 hål (dvs 2 x 12) och efter lunchen blev det ett varv till dessutom lades två tillfälliga hål till så att det blev PDGA-mässigt, alltså 14 hål. Eftersom Östra Ryd inte stoltserar med något större butiksutbud så ordnade klubben pizzautkörning vilket nästan alla önskade.

Banan har idel par tre, men är väldigt svårt generellt även om längderna inte avskräcker. Ytterligare ett exempel på skogsbana, men med sportsliga linjer. En del ruff att hamna i, men det mesta signumet är nog höjdmeterna.

Efter förmiddagen hade såväl Josef som Albin klart häng på topp-tre i den mycket jämna tävlingen. Under em så förblev de nära pallen utan att få stiga upp på den. Bäst internt blev Josef före Albin. Fabian och Peter hamnade längre ner och i juniorklassen presterade Thaddeus fina resultat och låg ett tag i mitten av fältet.

Det har sagts förut - det är utvecklande att se och spela nya banor. Visst riskerar man på osedda och ospelade banor, men det kan också gå oväntat bra. Östra Ryd är väl värt ett besök.

Ostra Ryd1
Ostra Ryd2