Flygarekastet IV avjgort

Den fjärde upplagan på familjens Algotssons ägor i den härliga skogen lite norrut avgjordes i skönt vårväder. 20 stod på deltagarlistan för att för första gången med PDGA-status ta sig an den nya banlayouten. Flera klasser erbjöds och det blev stora framgångar för Kalmar FK. Vår lokala leverantör Discgolfshop fanns på plats med det senaste, kul!I

MP40 vann arrangören Josef själv och Per Johan Persson tog bronset. I MA4 tog Henrik Engelstad silverpengen, och i MA2 tog Tony Norlin segern före Victor Wyckman. I den största och mest prestigefyllda divisionen MPO avancerade Albin Lindblad under andra rundan och vann före Jonas Milsten och Anton Johansson. KFK tog alltså alla valörer, härligt! Albin och Anton innehar därmed banrekordet på -7 satta i varsin omgång. Albin blev för övrigt ständig ägare av vandringspriset efter att ha tagit sin tredje inteckning.

Evenemang i Körningsven är alltid gemytliga. Några tog sina första career wins och andra gjorde sina sämsta prestationer efter inträdet i PDGA för 39 år sedan (jag kommer igen!). Banan anses nog som något svårare i den nya versionen, men är uppskattad. En annan sak som uppskattades var att arrangören valde att följa rekommendationerna om prispengar i Pro-klasserna, givetvis valfritt, men lite kul för dem som lyckas att få in det på karriärens cv. Lägg därtill möjligheten till grillning under lunchbreaket och att topp-tre fick medaljer ger evenemanget ett högt betyg.

Tack för denna gången!

// Peter

Resultat (Tjing)
https://tjing.se/event/33a18798-5936-4abd-a906-57e92f3a8c48/results

PJ Persson.
Freddan Halvardsson.
Josef Algotsson.
Albin Lindblad.
MPO
MP40
MA2
MA4