Framgångsrik helg i Södermanland

Även om vi har spännande möjligheter till tävlingar i vår hembygd så är det ju roligt att våga spela nya event långt hemifrån, och oftast så innebär dessa gästspel nerköp ratingmässigt. Vissa av oss har dock lovat varandra att inte vara slav under denna rädslan utan istället inse äventyret och den personliga utvecklingen i att spela helt nya hål och att få träffa nya motståndare.

Den gånga helgen fick se fyra KFK:are spela en C-tiertävling just utanför Nyköping under lördagen ingående i den nystartade "On the Line-tour", en serie med sex deltävlingar i Östergötland - Södermanland. Dagen efter fanns vi på plats för den andra deltävlingen i Stockholmsserien "Amatouren" i Visättra.

Efter en första natt i campingstuga på en hästgård i Kolmården anlände vi en härlig tallskog, men ack så tät! Snygga tees, bra kartor och korgar och allt det där, men flera av hålen var så otroligt tighta så att om du missar den mycket smala linjen (som inte fanns på alla hål) så var en sidkick att vänta med följd att en känsla av fängelsecell med sina galler infann sig. Visst fanns det bra hål också, men med ett gäng fällda träd skulle den kunna bli helt okej. Banan är för övrigt helt ny (hade nio korgar förra året), och namnet på den är The Gravel pit (pga en stor gammal grusdepå mitt i skogen).

Lördagen kom att bli väldigt lyckosam för en av oss. Albin tar tidigt kommando bland de totalt drygt 80 startande och spelar mycket stabilt. Vid lunchpausen konstateras att han satt nytt banrekord med -6 och landar väldigt nära 1000 i ratingprognos. Vi övriga har lite svårare att bemästra allt virke i skogen. Albin håller undan med fyra kast till godo på spelare som har högre rating och vinner sin första seger i open-pro vilket genererar en summa på earningsraden på sin PDGA-sida. Enligt egen utsago så spelade han på topp av sin förmåga, satte allt inom cirkeln och hade bara fyra bogeys på hela dagen.

Dagen efter befinner vi oss i den kungliga huvudstaden för att ta oss an en erkänt mycket krävande bana. Visättra har likt Nyköping också väldigt mycket skog och här är taktiken den samma, nämligen att till varje pris hålla linjerna, annars blir det väldigt snårigt att ta sig tillbaka (se bild på Albin nedan), dessutom har banan många höjdmeter och stenformationer vilket skapar en del extra studsar ut i spenaten. Ingen av oss har väl någon toppdag. Albin har denna dag inte träden på sin sida utan får finna sig i en 20:e plats. Kenneth, Fabian och undertecknad gör alla mediokra förstarundor, och tappar några kast till under det andra varvet. Som vanligt är de inhemska spelarna duktiga och väl medvetna om vilka lokala strategier som brukar löna sig längs vägen.

Nåväl, hemåt igen med ny turneringsdisc (alltid kul) och förvisso tappade poäng men med nya erfarenheter.

Resultat på Tjing

(On the line tour - #1 Gravel pit och Amatouren Visättra)

// Fabian L, Kenneth J, Albin L och Peter K

Ontheline
Ontheline1
Ontheline2
Ontheline3
Ontheline4
Ontheline5
Ontheline6
Ontheline7
Ontheline8