HÖSTKASTET XXXVI

För 36:e gången arrangerade klubben (sedan 1988) denna klassiker. Närmare 50 spelare mötte upp från Malmö i söder till Gävle i norr. I vanlig ordning de tre helt olika grenarna discgolf, SCF och DDC.

KFK nådde en del framgångar, dels på juniorsidan där bröderna Algotsson lyckades bra. Thaddeus kom tvåa i SCF, discgolf och i den sammanlagda allrounden. I parspelet lirade han tillsammans med Nybros Ludde Andersson. Yngre broder David tävlade i SCF och kom där trea.

I Open-klassen blev det en imponerande trippel i golfen. Jesper Andervi passerade under andra rundan Albin Lindblad som tog silvret, och Marcus Danielsson vann särspelet om bronsplaketten.Ingen i SCF-finalen, men Marcus Danielsson, Fabian Lindblad och Albin Lindblad var relativt nära att nå den. Totalt sett i allrounden hamnade Albin högst med en femteplats.

Höstkastet innebär också avslutning för såväl Svenska DDC-touren som Svenska Allroundtouren. Inga direkta topplaceringar, vi behöver ut och tävla mer, men bland ca 100 kastare blev Peter Karlsson slutlig 15:e spelare efter de sju deltävlingarna.

I vanlig ordning hyllades vi stort efteråt. Vi kan vara stolta över denna tradition. Vi har en proffsig hemsida, vi premierar med roliga extrapriser (kexchoklad för vissa prestationer t.ex), ett HK-tips, eget framställda plaketter, kvällsmiddag tillsammans för de som vill mm. Hoppas fler av oss väljer att tävla i fler grenar nästa år, då kanske vi åter kan ge andra rundan i discgolf c-tier.

Tack för i år!  

Jesper Andervi.
Fabian Lindblad.
PJ Persson.
Peter Mattsson.