KFK överst på pallen i årets Pata Precision

Den femte upplagan av denna hösttradition avgjordes under söndagen (8/10) i Patamalm i kluriga vindar. Solen sken dock till belåtenhet och 18 spelare fanns på plats för att tävla om medaljer och pokaler. PP är sanktionerat vilket innebär att resultaten tas vidare i diverse statistiska sammanhang. För arrangerande Mönsterås FF gällde det även som KM.

Tre rundor för alla känns kul. En dålig prestation går kanske att rädda med de två övriga. Efter de två första omgångarna blev det en fantastiskt god sopplunch med hembakt bröd och efterföljande cheesecake. Generöst och gott!

Sista omgången spelades på en kvadrat utifrån hur det gått. De bästa sist. KFK bärgade här två klassguld då Hedvig Karlsson tog hem damklassen på 7 träff. De deltagande damerna hann inte delta mer, så då fick det bli en omgång. I Open skärpte sig Peter Karlsson efter en medioker 8-träffare inledningsvis som följdes upp av 14 + 14 igen. Den tidigare ledaren Bobbo Karlsson (MFF) fick se sig passerad på slutet och marginalen blev till slut tre träffar. Bronset till Nybros Peter Agenhamn. KFK:s andra deltagare Fredrik Halvardsson var lite ojämn, men avslutade starkt. Freddan blev nu sjua totalt (6 + 3 + 9).

Peter får därmed sitt namn på vandringspriset för tredje året i rad och Hedvig för första gången. Ett stort tack till grannklubben i norr. Kul att se en hel del nya spelare som vågade testa en ny gren. På en av bilderna även juniorvinnaren Viggo Wik från Mönsterås.  

Bobbo Karlsson, Peter Karlsson, Peter Agnehamn.
Hedvig Karlsson.
Peter Karlsson och Viggo Wik.
Peter Karlsson.