KFK på danskt äventyr i Hillerød

Vid den åttonde upplagan av OMFTL, dvs "One more for the Landfill" i trakterna av Hillerød på norra Sjælland var KFK representerade med några rutinerade representanter. Tävlingen är en rolig utmaning då det under en dag tävlas på två helt olika banor. Under förmiddagen i den långa skogsbanan vid Eghjorten och eftermiddagen i den öppnare Fredtoften med många delvis brutala höjdmeter. Vädret var helt okej, både mulet och sol och en temperatur på 18-20 grader, nattens lätta regn störde inte.

De 90 platserna fylldes tidigt under våren och bortsett oss svenska vikingar, många inhemska danskar förstås så fanns också spelare från Spanien och USA. Efter många år i branschen så känner man oftast in sin rating i förväg utifrån prestationen, men som vanligt när man tävlar på platser med många lokalt duktiga spelare så riskerar man att råka ut för en sämre rating än väntat, i detta fall uppskattningsvis 25-30 poäng. Verkligen inte hela världen, man får ju inte blir paralyserad av denna risk och stanna hemma för den skull. Tvärtom - kul att lira nya banor, mot nytt motstånd och dessutom på en lite exotisk plats. Danmark är väldigt fint här med sina bokskogar mm.

Som vanligt bodde vi på det idylliska vandrarhemmet i Hillerød där det är lätt att trivas. Bl.a genomfördes en underhållande pingisturnering på mycket hög nivå. Dagen efter tog vi en turistisk omväg hem och kollade bland annat in häftiga Heather Hill (en dramatisk kuststräcka längs med Kattegatt).

Resultat

MPO
10: Albin Lindblad  69 (+3),  58 (E) +3

MP50
7. Peter Karlsson 69 (+3), 62 (+4) +7
10. Kenneth Johansson  (75) (+9), 74 (+16) +25
11. Fredrik Halvardsson  80 (+14), 71 (+13) +27

DNS Peter Mattsson

(Dessutom var Mönsterås FF:s Bobbo Karlsson med.)  

Kenneth Johansson, Peter Karlsson, Albin Lindblad, Peter Mattsson, Fredrik Halvardsson och Bobbo Karlsson.
Kenneth Johansson.
Fredrik Halvardsson.
Peter Karlsson.