Algotsson på pallplats i Älmhult

On the road again. Albin, Josef och Thaddeus åkte tidigt på lördagsmorgonen till södra Småland för att delta i Kustduellen som gick av stapeln i Älmhult, en teknisk bana i vacker bokskog. Istället för den klassiska shotgunstarten gällde här tee times, vilket fungerade mycket bra och ledde till mindre backup på hålen och ett bättre flow överlag. 

Albin och Thaddeus inleder sina rundor helt okej, men tappar lite på slutet och går på lunchpaus med resultaten par respektive +12. Josef som kastade ut i gruppen efter, spelar stabilt som vanligt på tajta skogsbanor och ligger -2 när han tappar ut för ett enkelt par på banans grymma och till viss del orättvisa 18:e hål. 

Lunchpaus på Sibylla, sen dags för runda två (där alla kalmariter går i samma grupp). Åskoväder var på gång under kvällen, och det märktes. Nästan 30 grader, och otroligt fuktigt. Albin inleder stabilt, sätter några riktigt snygga puttar och ligger -3 efter 11 spelade hål. Josef inleder också bra, men tar sedan en dubbelbogey trots att han ligger 9 meter från korg efter utkastet. Därefter händer något. Värmen blir för mycket att hantera, discarna fastnar i näven, något Albin inte kan hantera. Avslutar med tre raka bogeys, vilket betyder att Josef blir delad trea med en lokal spelare, ett kast före Albin. Thaddeus har en något tyngre eftermiddag och slutar tvåa i juniorklassen. Utöver $ på sitt konto kommer Josef hem med en disc som han vann på utlottning. Stor eloge till TD Johan som är väldigt generös med priser, och dessutom noggrann i sin redovisning på förhand hur många som cashar i varje klass och hur mycket dem cashar. Mycket bra jobbat. 

Efter den obligatoriska glasspausen på vägen hem bockade vi av Solbergets 9-hålare i Växjö. En fin bana med mycket höjdskillnad, bättre än väntat. En anekdot att ta med sig därifrån kommer redan på första hålet, där Albin är retligt nära att göra ett ace, men träffar korgtaket och skippar  10 meter lång. Thaddeus går upp efteråt och kastar den rätt i, hans första ace någonsin. 

Nästa helg väntar ännu ett äventyr när Albin och Josef åker och spelar Smålandstouren i Habo och Jönköping, men innan dess har KFK representanter på Nachonaldagsdubbeln i Nybro denna torsdag. 

Resultat
https://tjing.se/event/5c8dd43d-0cb6-4bb2-b1d8-f60e017bf3b4/results

Albin, Thaddeus och Josef.