KFK-spelare bytte kalla och snöiga Sverige mot Spanien

KFK fanns representerade med PJ Persson när Malaga Masters arrangerades för första gången. Trots lite skakigt väder så fick vi en fantastisk vecka på Mijas discgolfpark. Tornament director Tommy Markus från Estland har skapat en turnering där det sociala är lika viktigt som turneringen i sig. Efter onsdagens bastu med fri bar gick han hem för att marinera kött till lördagens grillfest. Han har lagt ner så mycket energi och jobb på denna turnering och det visar sig i allt från dubbelturneringar, sidoevent, utlottningar och grillfest.

Turneringen genomfördes på Mijas discgolfpark som är en anläggning som med sin proshop med förutom discar även erbjuder uteservering och bastu men det är förstås banorna som gjort att vi kommit hit. Det här ett berg! Ingen skånsk kulle eller småländsk jordhög. Här är det aldrig plant. Antingen går det brant uppför eller stupar neråt. Det innebär att missar du din linje så riskerar du att rulla... Det är som sagt ingen kulle... Det rullar och rullar och sen rullar det lite till. Det här gör att man snabbt lär sig många finska svordomar då de dominerar i antal på banan.

Dock är den röda banan inte överdrivet teknisk men rättvis, gör du fel straffas du precis som det ska vara. Turneringen var jämn och det krävdes särspel innan estländare Oliver Tammann vann över finländaren Jarko Miettinen. På 3:e plats kom norrmannen Henning Moen. För min del blev det en 7:e plats i år. Det här är den bästa discgolf-upplevelse jag haft och kommer definitivt vara tillbaka nästa år.

/PJ  

Malaga Masters
Malaga Masters1
Malaga Masters2
Malaga Masters3
Malaga Masters4