KFK tyngda av medaljer vid Vårkastet

Den nationella Svenska Allroundtouren inleddes under helgen med tävlingen Vårkastet i Mönsterås. Flera långväga gäster saknades, men likväl fanns ett gäng motiverade spelare från några småländska klubbar på plats och statusen på varje deltävling är relativt hög (den sista är för övrigt vårt eget Höstkast i september).

Arrangerande Mönsterås frisbeesportförening erbjöd tre discipliner på menyn och först ut var discgolfen. I fantastiskt vårväder blev det vinst för Albin Lindblad som gjorde ett ryck halvvägs in i rundan (nära ace på ö-hålet). Även Fabian Lindblad hamnade på pallen efter ett gott utfört varv, brons blev det. 

Efter lunch blev det förflyttning och ett nytt mindset kopplades på. DDC är ett fantastiskt spel som man unnar att fler ville upptäcka. Ett strategispel som bygger på samarbete och att kunna variera kasten och ställa motståndarna i stressade situationer. Paret som lyckades bäst och vann blev konstellationen som har flest KM-guld genom åren, men som inte lirat ihop på över 20 år. Peter Karlsson och broder Bobbo Karlsson (spelandes för MFF) som inte tappade något set. Glädjande nog silver till bröderna Lindblad.

Avslutningsvis flåsgrenen inom vår sport, discathon där återigen Albin kammar hem ett guld efter att halvvägs ha kommit ifatt täten och avancerat till en betryggande triumf. Återigen en medalj till Fabian som trea i mål, efter att ha strulat lite vid en teststation.

Totalt sett i allrounden vann alltså Albin och trea blev Fabian. Grattis! Utöver nämnda medaljörer deltog även Henrik Nyström och Fredrik Halvardsson från vår klubb. Ett stort tack till arrangören och alla inblandade för en mycket trevlig dag. Allround är mångfald och det är så kul att använda plastbitarna på flera olika sätt under dagen.

// Peter  

(Diverse foton på medaljörer, DDC och starten i discathon.)