Mästaren av Vintertouren har korats

De fem finalisterna Daniel Carlquist, Marcus Danielsson, Jesper Andervi, Anton Johansson och Victor Turstedt hade kommit överens om att finalen skulle gå av stapeln på Södra Utmarken. Man hade då valt att hålen skulle ligga på det andra området (det första området spelades under sista deltävlingen) där den nya banan ska anläggas. Efter att alla fått lägga sina hål så var det dags att dra igång i både lite snålblåst och delvis kyligt.

Efter fem hål var det mycket jämnt i scorekortet men på sjätte hålet så kliver Daniel Carlquist fram och träffar pinnen direkt från tee och ace:et är ett faktum. Efter det kopplar han ett grepp och släpper inte på gasen förrän på det 25:e hålet (27 hål spelas i finalen) när hans första bogey kommer. Då var ledningen redan för stor för resten av killarna i finalen så hans avslutning med bogey, bogey och par gör ändå att han får stå överst på pallen.

Kampen om andraplatsen var desto hårdare. Anton Johansson och Jesper Andervi bytte placeringar fram och tillbaka men med tre hål kvar var Jesper två kast före Anton. Men på 26:e hålet så gör Anton en birdie och Jesper en bogey så det är helt jämnt inför sista hålet. Sista hålet som var från en höjd med vatten i närheten av korgen gjorde detta till en spännande avslutning. Bägge killarna lägger sig bra till innanför cirkeln och Jesper börjar med att missa sin putt. Då kliver Anton fram med is i ådrorna och stänker in den och tar andraplatsen på sista kastet.

Ska också tilläggas att Marcus Danielsson fick DNF:a på grund av att han behövde iväg så det var inte på grund av skada.

Så nu har ännu en Vintertour spelats och vi vill tacka alla som varit med och både spelat och lagt banor. Hoppas vi ses nästa år men nu så börjar det att närma sig att säsongen drar igång. Vi börjar det med både vårt årsmöte den 24/3 klockan 17 vid föreningshuset på Södra Utmarken och även en kortare pinngolfstävling för de som tar sig dit vid 16. Vi samlas vid parkeringen bredvid konstgräsplanen och priset till 1:a, 2:a och 3:a utlovas i form av discar.