Medalj vid Allround-SM

Under fem dagar har årets Allround-SM avgjorts i Linköping och Norrköping. Tre Kfk:are var på plats och det blev en medalj, men det var väldigt nära flera. I inledande discathon skrällde Fabian Lindblad med att gå ut hårt och lyckas bra vid teststationerna vilket ledde till en finalplats (dit de fem bästa avancerar). Väl i finalen så låg han med bra i halva loppet men tappade sin tredjeplats vid det tredje korta testet för att slutligen bli fyra i mål. Måndagen avslutades med fristilen där Peter Karlsson ihop med Bollnässpelaren Tomas Burvall tog sig till final och där erövrade bronset. (För övrigt Peters 26:e SM-medalj totalt).

Tisdagen inleddes med DDC, där KFK tyvärr inte hade representation (vilket Nybro DGK hade, vi får skärpa oss). Eftermiddagen ägnades åt precision i tufft väder. Regn till och från och kluriga vindar. Peter lyckas helt okej och når så när en garanterad medalj (11+16). Är delad trea, men eftersom endast tre får lira final så blir det särspel där Peter med knapp marginal missar, blir alltså fyra. Fabian hamnar i mitten av resultatlistan.

Till onsdagens tävlingar har Albin Lindblad anlänt och det är nu discgolf på schemat. Första rundan spelas på Rydskogens fina bana. En skogsbana innehållande rätt så många blindhål, vi hade hunnit reka lite kvällen innan men inte tillräckligt. Fabian spelar bäst av oss, endast två kast från medalj, Albin kort därefter och Peter ungefär i mitten av fältet.

Torsdagen innebar förflyttning till Norrköping och ägnas inledningsvis åt längd. Fabian nämns en del i förhandssnacket, dock är med all rätt tre andra favoriter, nämligen bröderna Nyberg från Norrköping och Edvin från Linköping, spelare med kapacitet kring 180 meter. Fabbe går till final där det är ovisst och han har troligen bronsläge tills en av bröderna N i sitt sista kast (man har fem försök) får till det. Fabian blir SM-fyra (igen), men slår Fredrik Celinder som anses ha låglandsrekordet på 232 meter, slaget i Malmö för några år sedan. Till saken hör att det rådde en svag motvind vilket påverkade allas längder. Eftermiddagen blir det runda två i golfen, vilken genomförs i Norrköping, på den delvis gamblingartade banan bredvid Himmelstalundsfältet. Albin avancerar rejält och har tätkänning efter halva rundan, men slutar på en femteplats.

Slutligen fredag och SCF. En fantastisk gren i nästan vindstilla. Albin lyckas bäst internt och kniper den sista finalplatsen där han också blir femma. Efter detta vidtar diverse prisutdelningar och tacktal. Kul att få uppleva Nybros Ludde Andersson vinna juniorernas allround och SCF.

Det är alltid med en gnutta sorg man inser att vi borde varit så många fler på plats. Om man nu mest ägnar sig åt discgolf så ingår ju även den här, resterande grenar skapar ju bara ytterligare disckänsla vilket gagnar golfandet också. Dessutom är vår sports begrepp "Frisbee family" i högsta grad levande inom allrounden som fler borde få uppleva.

Sammanfattning av de bästa placeringarna: Brons, fyra, fyra, fyra, femma och femma. Nästa års SM-vecka går i Umeå.

Allround1
Peter Karlsson till höger.
Allround2
Allround3
Allround4
Allround5
Allround6
Allround7
Allround8