Alviken inledde årets Nationella tour

Hela 112 spelare från Sveriges alla hörn hade letat sig till Alvikens discgolfbana i Västervik den 12-14/5. I nästintill perfekta förhållanden och tre väldigt fina dagar så hade tre KFK:are anmält sig för att ta sig an den nylagda Svarta slingan. En ny längre layout med några ändrade hål som utmanade både spelarnas längd och precision med en par-rating på 993.

De spelare från KFK som satt sig i bilen och kört norrut var Daniel Carlquist, Albin Lindblad och Oskar Brengesjö.

Daniel Carlquist hade en väldigt bra första runda där hans +1 gav honom en 12:e plats inför runda 2. Tyvärr så gick det inte att hålla ihop det hela vägen så det blev några kast sämre för varje runda och en stark 22:a plats när söndagens runda var slut.

Albin Lindblad spelade väldigt stabilt och till synes hade han en gameplan om att spela säkert och inte ge bort några kast på den svåra banan. Med endast två OB-kast på tre rundor, som var väldigt bra på denna bandragningen, så lyckades han med att gå +6 under alla rundor och landar på en 37:e plats.

För Oskar Brengesjö gick det inte riktigt som planerat. En tuff start på fredagen där det inte fungerade riktigt som han hoppats gjorde att en +14 runda var ett faktum. OB-linjerna var inte riktigt på hans sida under helgen och en del puttar som bara inte ville i korgen gjorde att placeringen för årets första Nationella tour-tävling blev en 62:a plats.

Måste bara avsluta och säga vilket jobb Västervik har gjort med sin nya slinga. En väldigt bra layout som utmanar och får en att ha tungan rätt i munnen inför varje kast. Även hela tävlingen var mycket väl utförd med både TD som syntes runt om på banan och fika/vatten vid flertalet ställen under de 18 hålen. Men pricken över i:et var de väldigt goda hamburgarna man kunde äta efter avslutad runda.

Resultat KFK
22. Daniel Carlquist +8 (+1, +3, +4)
37. Albin Lindblad +18 (+6, +6, +6)
62. Oskar Brengesjö +42 (+14, +13, +15)

Resultat NT #1 Alvikens Discgolfbana
https://tjing.se/event/a57b4ed6-f64a-4710-8f20-f93e82d4fe79/results