Ordförande tackar för säsongen

I egenskap av ordförande så tycker jag att det åligger mig att tacka alla för säsongen som vi nu lämnar. Jag vill summera den kortfattat under några rader. Verksamheten har fortsatt att växa kraftigt på vår bana i Skälby. Mängder är de som tillbringar åtskilliga timmar antingen med att gå en eller två 18-hålsrundor eller för att tekniskt nöta på några specifika detaljer i sitt spel. En del är väldigt seriösa medan andra bedriver en sund och rolig friskvårdsaktivitet där det sociala eller den friska luften är det viktigaste. 

Prestationsmässigt har vi i KFK nått många fina framgångar under 2022. På självaste Allround-SM har en medalj bärgats och det var retfullt nära ännu fler. I discgolfsammanhang har klubbmedlemmar klivit upp på prispallen vid Elme open, Kalmar open, On the Line Tour #Nyköping, Mönsterås open, Sommartid Alviken, Trädträffens olika deltävlingar, Påskkastet, Flygarekastet, Västervik Jenny open, Västervik Alviken open, Vetlanda open, Nässjö open, Svartbäcksmåla open, Värnamo open och vid Höstkastet. I de sammanlagda tourerna On the Line tour (Östergötland-Södermanland), Smålandstouren, Körningsvens torsdagstour, Svartbäcksmålas tour och Trädträffen har vi också haft Kfk:are med i den totala topp-tre. Givetvis också i vår lokala välbesökta Skälbytour.

Vi har genomfört klubbmästerskap i längd, discathon, discgolf, precision, SCF och allround. Vi har spelat Vintergolfen på pinnar och enstaka medlemmar har erbjudit golfanden i Körningsven och som PHG. I säsongens elfte timme har även segrar erövrats vid Pata Precision.
Klubben har haft spelare som mött hårt motstånd under Europatourer i Danmark som Sverige och vid de högsta nationella sammanhangen som NT och SM har vi också representerat. Ett par har cashat in dollars på sitt konto. Några valde att möta den danska eliten i en nationell tävling på Sjælland medan andra framgångsrikt tävlade mot många höjdmeter i spansk terräng.

Vi har mycket att vara stolta över. Profiler har besökt våra arrangemang. Vid det 35:e jubilerande Höstkastet hade vi t.ex världens bästa DDC-spelare på plats (hitrest ända från Kalifornien), liksom den tyska mästaren. 

Tack för alla timmar av röjanden på banan. Tack till er som plockar med slängt skräp efter andra. Tack till er som ger av dyrbar tid vid företagsgolfer, vid arrangemangsfixanden och ordnanden med alla Tjinggrupper och dylikt. Tack till er som rapporterar in det som händer i klubbens namn. Tack för de erbjudna kvalitativa träningarna och tack för allt fixande med lostade discar. Även ett tack till alla de uppdrag som görs för frisbeesportens skull organisatoriskt eller administrativt i form av jobb med Smålandstouren, Förbundets tävlingsutskott mm. Är högst medveten om att det är mycket mer som genomförts och vill bara sammantaget säga tack för detta också. Som ni märker är ingen nämnd och därmed ingen glömd.

Nu lämnar vi 2022 och blickar framåt. Mycket spännande väntar runt hörnet. Fantastiska arrangemang, resor, framgångar och upplevelser. Som högsta representant vill jag alltså härmed å styrelsens vägnar tacka er för det gångna året och önska er alla ett härligt

Gott Nytt År!

// Peter Karlsson (ordförande Kalmar FK)  

Kf K2022