PHG XXIII avgjort

Den 23:e upplagan av "Peters Hemliga Golf" har avgjorts. Tangerat deltagarrekord på 27 tappra som nonchalerade blötsnö och bisterhet och som väntade tålmodigt på årets körorder, som anlände 9:45. Några avreggade sig på morgonen och några tillkom. Årets destination blev NORRLIDSBADET lika med -bastun eller -spåret. En inspirerande friluftscentral där många rör sig. Vi fick faktiskt se en vinterbadare, naken dessutom!

I damklassen triumferade Emmelie med marginal trots att hon kom att tillhöra det lilla sällskapet som avstod att göra birdies (av de 27 blev det fyra som fick medlemskap). Under julhelgen hemvändande Lovisa på silverplats och brons till Elin, som dagen till ära gjorde tävlingsdebut. Hoppas att det inte avskräckte.

I Open-klassen fanns flera tidigare vinnare, dessutom en och annan comebackande profil. Kul också att åter få se Anders Källström (Mr Kastaplast) från Stockholmsklubben Brunna. Förra årets vann brorsan Markus, Anders själv har vunnit PHG tidigare. Också väldigt roligt att äntligen få se lokala duktiga spelare göra debut i pinngolf, dessutom med den äran!

Några övriga kommentarer. Ö-hålet fick beröm för att vara tekniskt med flera spelvägar, trots sin korta längd blev det bara åtta birdies där (av 54 möjliga). Tobbe, som blev trea var uppe på ett tak och hämtade discen, samma Tobbe räddade mirakulöst par på hål 6 där han efter avkast kom ett par decimeter (se foto), han var till slut ett kast från särspel om guldet! Victor vågade ta steget att testa pinngolf för första gången och rodde hem hela skiten efter särspel mot Danne. Frågan är om V nu lämnar denna varianten och därmed kan säga att han förblev obesegrad? Hoppas inte att det är så. Danne fick dock revansch då han elegant roffade åt sig avslutande ctp. Ett särspel till skulle spelas, men där tvingades Bobbo ge wo vilket innebar att Fabian fick den sista åtråvärda medaljen.

Som arrangör vill jag avsluta med att tacka Freddan, Josef, Bobbo, Albin och Fabian för att ni steg upp tidigare och hjälpte mig med att lotsa runt varsin grupp. En förutsättning då ni nog såg att min fysiska status är sämre än någonsin. Har just fått diagnosen rejäl artros i höften vilket omöjliggör sånt som jag med lätthet gjorde förr. Nåväl, desto mer värmde det att då få se alla härliga människor som valde att avsluta julhelgen med denna aktivitet. Tack till alla!

PHG utgjorde starten på touren Vintergolfen, och nästa deltävling spelas på Svinö den 13/1.

// Arrangören

Resultat

Dam:

1. Emmelie Agnehamn (+6)

2. Lovisa Karlsson (+18)

3. Elin Ericsson (+22)

Open:

1. Victor Turstedt (-3)

2. Daniel Carlquist (-3)

3. Tobias Boklund (-2)

4. Anton Johansson (-1)

5. Albin Lindblad (E)

6. Fabian Lindblad (+1)

7. Bobbo Karlsson (+1)

8. Martin Jacobsson (+2)

Lukas Einarsson (+2)

10. Markus Danielsson (+3)

Anders Källström (+3)

12. Josef Algotsson (+4)

13. Jonathan Hjärtström (+5)

14. Alexander Szabo (+6)

15. Peter Agnehamn (+7)

16. Fredrik Halvardsson (+8)

Pierre Fager (+8)

Daniel Steinthorsson (+8)

19. Per Johan Persson (+9)

20. Per Nilsson (+11)

21. Peter Karlsson (+12)

22. Lennart Saxberg (+13)

23. Milo Gulliksen (+21)

24. Thaddeus Algotsson (+22)