Resumé KFK 2023

Som ordförande tycker jag att det åligger mig att nu vid årets slut ta tillfället i akt att tacka er alla för den gångna säsongen och att kort sammanfatta den. En längre mer gedigen detaljerad kommer så småningom i verksamhetsberättelsen.

Som sagt - ett stort TACK till alla er som under året tävlat för vårt kära KFK. För arbetstimmar, för goda prestationer, för en trevlig samvaro, för peppande ord och för att verksamheten rullat på bra.

Väldigt mycket fokus har legat på att projektera fram en ny discgolfarena, och som ni nog vet kom det politiska beslutet ett par dagar innan julafton att vi beviljats ekonomiskt stöd för detta. Massor av timmar, tankar och bollande av idéer har genomförts. Diverse kontakter med olika personer, ifyllda dokument och dialoger hit och dit har genomförts. Mycket av detta är jobb som inte syns utan har genomförts i det tysta. Men det är på sätt och vis nu som det riktiga praktiska arbetet börjar. Under 2024 måste vi hjälpas åt. Vi i styrelsen är precis som alla andra medlemmar ideella individer, vi har andra att ta hänsyn till i vår omgivning och övriga uppdrag i tillvaron. Vi kommer be er om handgriplig hjälp för att nu ro detta i hamn. Laget gäller före jaget. Vi ser den framtida banan som en fantastiskt fin högklassig skapelse. 

Skälbybanan har fortsatt att vara en inbjudande inkörsport till sporten och ge gärna en tacksamhetens tanke till alla de arbetsinsatser som görs i det tysta för att hålla den vid liv.

När det gäller prestationerna under säsongen som vi nu packar ihop så har den återigen varit framgångsrik. I discgolf har vi erövrat många medaljplatser, bl.a vid serien Trädträffen (i Nybro, Mönsterås, Kalmar och Karlskrona), Smålandstouren (i Nybro, Västervik, Karlskrona), Gehrischtouren i Helsingborg, Kokkedal Open i Danmark, Första Pajkastet, Ålem Sparbaken Masters, Flygarekastet, Påskkastet, Höstkastet. Dessutom vid diverse tourer. Flera spelare har spelat hem $ och mängder av förberedande träningar har genomförts, såväl individuellt som kollektivt. Tack för all den publicitet som dessa framgångar givit klubben. 

När det gäller övriga grenar så har ett SM-silver bärgats under SM-veckan i Umeå, och på juniornivå medalj under Höstkastet. För tredje året i rad togs Open-vinsten hem vid Pata precision, dessutom vinst i damklassen! På Sverigebästalistorna återfinns flera KFK:are. Ett nytt imponerande svenskt juniorrekord har slagits i längd.

Arrangemang har vi som vanligt erbjudit. För 36:e året institutionen Höstkastet (discgolf, SCF och DDC) tillika deltävling i Svenska Allroundtouren och Svenska DDC-touren. KM i fem grenar samt allround, Vintergolfen, Skälbytouren, dessutom har enskilda medlemmar arrangerat tävlingar (Körningsven, PHG mm). 

Utomlands har klubben varit på plats och tävlat vid fem tillfällen. Danmark (Kokkedal, Hillerød, København, Aarhus) samt i Tjeckien (Konopiste).

Vi har erbjudit uppskattade träningar då tekniska moment i kastandet har lärts ut och vi har tagit emot flera företag, föreningar och kompisgäng på banan, vilket inneburit reklam för vår sport och ett välkommet bidrag till klubbkassan. Även en större idrottslärarträff har genomförts där vi till våren åter skall sprida vår sport.

Tack för 2023!  Ingen nämnd - ingen glömd.        

/För styrelsen genom Peter Karlsson.