Resumé PHG XXI 2021

Vg1
Medaljörer Lovisa Karlsson, Emmelie Thorén, Patrik Johansson, Bobbo Karlsson, Daniel Carlquist, Roland Elofsson, Josef Algotsson och Fabian Lindablad

Med farhågor om att få skulle välja att gå ut i de bitiga minusgraderna så kunde man glatt inse att ens fördomar inte infriades då hela 23 spelare valde att infinna sig vid årets hemliga spelarena MOBACKEN. Denna plats utgjorde på järnåldern gränsen mot havet och är idag en av Kalmars högsta punkter.

Efter några dagars rejäl blåst så var det idag vykortsvackert. Blå himmel och vindstilla.

Banan var relativt enkel, inga jättedramatiska spelhål. Ett dubbelmando ställde till det för några och ett ob-snöre skapade en och annan hazardplikt på evenemangets kortaste hål. Denna 50-metersskapelse fick för övrigt uppleva ett ace, utfört av Bobbo Karlsson, som därmed drygade ut budgeten inför mellandagsrean.

Som arrangör värmer det i själen att många av de nyvunna entusiasterna valde att haka på tävlingen. Det finns fördomar om att pinngolf inte är på riktigt eller att det inte går att tävla på vintern. Vi som hållit på några decennier vet att denna spelform utvecklat många goda lirare genom åren, och vi är många som tycker att det är såå kul att få spela en ny unik bana.

Som väntat blev årets tävling väldigt jämn, den samlade också många duktiga utövare så konkurrensen var bland de tuffaste upplagorna. De sex bästa erhåller alltid de specialritade PHG-medaljerna och i år blev det särspel om de två gulden. I openrejset gjorde "pinn-in-one-Bobbo" och Packe Johansson upp om det. Båda börjar med var sitt par på första. På nästa missar Packe en sjumetare för birdie men Bobbo gör då sin första bogey för dagen i och med en missad fyrametare. Guld till Johansson (efter att ha deltagit en gång innan och då med ett brons). Bobbo får vänta på första segern. Har spelat de tre senaste åren och då varit tvåa-tvåa-tvåa. På bronsplats endast ett kast från att också spela särspel Danne Carlquist.

I damdivisionen var det hela tiden skrämmande jämt mellan Lovisa Karlsson (vinnare både 2019 och 2020) och Emmelie Thorén. Alltså sudden death här med. Emmelie imponerar stort direkt med en säker tvåa på hål 9, vilket få klarade under dagen.

Som arrangör ber jag härmed att få tacka för allas medverkan under den 21:a upplagan, och grattis till alla medaljörer.

Bilder från prisutdelning (där alla fick lite julchoklad) och från rundorna. Nästa Vintergolf går den 8/1 på Stensö. Info på hemsidan.

Resultat: Topp 10 (totalt 23 med)

(Samtliga resultat på Tjing)

1. Patrik Johansson 47
2. Bobbo Karlsson 47
3. Daniel Carlquist 48
4. Roland Elofsson 50
5. Josef Algotsson 51
6. Fabian Lindblad 52

------medaljgräns--------

7. Peter Karlsson 53
   Marcus Danielsson 53
9. Albin Lindblad 54
10. Tobias Sjöberg 55
      Andreas Fontler 55
      Tobias Boklund 55

1. Emmelie Thorén 60
2. Lovisa Karlsson 60