Resumé PHG nr XXII

På annandag jul så arrangerades den 22:a upplagan av Peters Hemliga Golf. Konceptet bygger på att endast arrangören är bekant med årets bana och vid ett givet klockslag meddelas vart alla skall ta sig för att bokstavligen ge sig i kast med årets upplaga. Spelmodellen är pinngolf, dvs den officiella varianten som gällde innan kedjehål blev var klubbs självklarhet. 2 x 9 hål/pinnar i vanlig ordning, med efterföljande särspel för topp-sex. Dessa erhåller nämligen den unika specialproducerade PHG-medaljen.

Årets bana hamnade i Smedby, närmare bestämt kring Kalmar OK:s klubbhus Tingbystugan. Hela 23 spelare mötte upp från flera klubbar. Pinngolf är av tradition något kortare, men erbjuder trots allt hål över 100 meter. Via Tjing lotsades vi ut i ett antal grupper. Tyvärr hängde parmodulen från Skälby med, vilket innebar att resultaten fick ca tre kast bättre än vad som vore rättvist. Skitsamma, det var ju lika för alla.

Man kan alltid fundera huruvida pinngolf motsvarar kravbilden i korggolf. Ett gott tecken på att den håller en likvärdig bedömning är att bland de sex som fick dagens medaljer återfanns de fem som stack ut med bättre PDGA-rating, det var Tobbe Boklund som briljerade med att slå sig in i denna gräddan av elit i och med sitt särspel om fjärdeplatsen.

Vann gjorde tidigare vinnaren Markus Källström (tidigare medaljör på PDGA-VM, SM mm), två kast därefter en annan tidigare vinnare i form av Daniel Carlquist och på bronsplats Aaron Nilsson från Stockholm. Albin Lindblad fick äntligen en PHG-medalj runt halsen efter vunnet särspel mot nämnda Tobbe, och den sista pengen fick Emil Isaksson som vann sitt särspel mot Bobbo Karlsson.

Damfighten kändes oviss då fjolårets upplaga mellan dem fick avgöras med särspel, men i år tillföll segern Emmelie Thorén med stor marginal före Lovisa Karlsson. Eftersom ingen av de 23 startande förmådde pricka rätt på första försöket så blev det en ctp-tävling som Aaron vann. Han kan därmed förlusta sig under mellandagsrean för goda 230 riksdaler.

Som arrangör vill jag tacka alla som dök upp i duggregnet. Det är värt så mycket att få alla tack och leenden, det gör att man vill hålla i denna traditionen och en hemlig golfrunda någonstans i vår hembygd även i framtiden. Ett stort tack till er som hjälpte mig en stund innan tävlingen. Efter prisutdelning och sedvanlig choklad till alla (som var kvar) önskade vi varandra Gott Nytt år!

Resultat på Tjing. (Tänk som sagt att en rättvisare par motsvarar tre kast sämre för alla.)

De tio bästa:
1. Markus Källström 45
2. Daniel Carlquist 47
3. Aaron Nilsson 48
4. Albin Lindblad 49
5. Tobias Boklund 49
6. Emil Isaksson 50
7. Bobbo Karlsson 50
8. Peter Karlsson 52 / Marcus Danielsson 52
10. Fabian Lindblad 53

1. Emmelie Thorén 57
2. Lovisa Karlsson 70

Totalt deltog 23 spelare.  

pH G22
pH G221
pH G222
pH G223
pH G224
pH G225
pH G226
pH G227
pH G228
pH G229
pH G230
pH G231
pH G232
pH G233
pH G234
pH G235
pH G236
pH G237
pH G238
pH G239
pH G240