SM Dag 4 - runda 2

Ännu en dag väcktes till liv 120 mil bort i en myggrik del av Sverige. De tre resenärerna kryper något gäspande ur sina sängar och slinker raskt bort mot frukosten. Idag skippas spa på förmiddagen, till förmån för Oskars något tidiga start. På plats i god tid för uppvärmning på den väl tilltagna drivingrangen... men?! I ett kanske icke så genomtänkt drag har en framstående spelare från en annan klass valt att värma upp sina puttar på den korg som står uppställd mitt på fältet och avsedd för spelarna att kalibrera sina 90-meters kast - korta drivers, långa inspel, spike hyzers medmera… Nämnas bör, att det fanns ett antal bättre placerade korgar avsedda för att värma upp puttern. Nåja, Oskar klarar av uppvärmningen och Daniel socialiserar under tiden runt med diverse gamla ikoner som driver omkring runt banan.

Dags för tee off! Med en distinkt Kaxe lägger Oskar sig långt fram mitt på fairway. Tyvärr följs det kastet med några bogeys, missad cirkelputt och diverse scramble. Det svåra hål sex avhandlas dock med ytterligare ett enkelt par och en birdie slank undan på hål sju, men nu skulle den snart fångas in. Efter en enorm drive på det förrädiska hål åtta var en birdie snabbt infångad. Nu skulle den tidigare nämnda Kaxen få arbeta till smältpunkten. Birdies radas upp i hela gruppen och i skön stämning spelar Oskar sitt livs golf och slår tre fjärdedelar av hela fältet på fingrarna. Spikraka drives följdes upp med puttar utan tveksamheter. En fantastisk runda hade pusslats ihop av vår västkusttjötande Kalmarit.

Lagom till att Oskar, från ytterkanten av cirkeln, hade knycklat till kedjorna på den upphöjda korgen vid hål 16 och efter ytterligare en circle hit på 18, så var det dags nästa resenär att börja värma. Appropå circle hits, skulle Daniel lyckas sätta 56% (!) circle hits från dagen innan? En siffra som endast matchades av ledaren Anders Swärd. Skulle puttarna sitta idag och ge kastningen rättvisa? Svaren skulle snart ges till känna.

Efter en tur till Mats Huldts husbil med några smått tårfyllda stretchövningar och sedan uppvärmning under Tonys vakande öga, så var det dags för Daniel att kasta ut. På svarta slingans numera klassiska hål ett som i ordinarie utförande är det ett av discgolfens tuffaste starthål. Världstjärnor som McBeth, Wysocki, Lizotte, Feldberg, Ulibarri, Paju, Doss, Källström, Jenkins, Nybo, Climo m.fl., har alla stått här mer eller mindre nervösa för vad som väntar efter första kastet och första kurvan.

En bättre start för Daniel som skickar ut sin CD3:a i en bättre vinkel den här gången, dock så har han lite oflyt och hamnar strax utanför fairway endast några meter från sweetspot. Bogey, nja ett bättre än igår. Efter en spektakulär +20 meters hopputt på fyrans 2,5 meter höga korg får han den tio man starka publiken som följer gruppen i extas och drönarkamerans slow motion går het. Nåja, kanske inte riktigt så, men gruppen som bl.a. består av Daniel och sina gamla resekamrater Johannes och Mats fortsätter taggade till nästa hål. Johannes, som likt Wysocki, Sexton, Wiggins och Buhr vunnit Junior-VM, har sin sidekick Jonathan från Latitudes Youtube-kanal som caddie. Jonathan gör vad han kan för att lyfta gruppens moral då de hål efter hål inte lyckas komma in i zonen. Härligt med spontant roliga människor i vilket fall.
Snart ansluter Larsa (Tomas Ektröm) och påpekar att det verkar pågå ett SM i gikt där vid tee sex, samtidigt som han riktar blicken mot Daniel och Mats. Mats myser iväg ännu ett extremt lugnt, mjukt och välkontrollerat men något kort kast mitt i fairway. Larsa flinar ännu en gång innan han håller på ramla av bänken när Daniel visar upp sin nyfunna hyzerflip-explosion och skickar iväg disken långt ner längs fairway. Ända bort till och fastnar i träden för att tillslut hamna helt ok för ett enkelt par. -Men vafasen kom det där ifrån, har du tränat på gym eller?! Bland gubbarna är det ingen som slår farten i den armen den här dagen. Ja, det skulle såklart vara den där evige junioren… ledaren Swärda. De riktiga juniorerna behöver vi inte nämna, där kastar numera alla 140 meters spike hyzer både med högern och vänstern, backhand som forehand.

Kortet scramblar sig fram utan större missöden, men har heller inga längre birdie streaks. Daniel diskuterar med Tony och försöker försvara sina ibland något galna scrambles med olika analyser om både det ena och andra möjliga utfallet… bla bla, sky anhyzer blaa, blaha roller in i träden blaa bla safe osv. Går sådär med andra ord, Tony nickar instämmande, men inombords hör vi alla orden “-Vafan gör karln!”. Nåja, även den gången räddades ett par.

Regnet närmar sig sakta samtidigt som Daniel får ett mindre övertag på gruppen efter att radat upp några birdies. På hål 16, så parkerar hela gruppen inom cirkeln. Väl framme vid korgen har himlen precis öppnat sig. Ja, det kan tydligen vara svårt att putta i plötsligt ösregn… En treputt inom cirkeln sänker en, redan på många sätt torr runda. En liten gnista hopp tänds med en ovanlig chans till birdie på det svårbemästrade hål 17, som många skulle vilja att paret höjdes till fem.
Daniel var inte nöjd, men heller inte rasande efter rundan som med missen på 16 tappade hela femton placeringar ner till 35:e. Samtidigt svårt att vara sur länge nog då det bubblade fågelsång och floskler från en kvittrande Oskar som svävade på moln resten av kvällen med ett stort leende. Han tog kvickt sig en välförtjänt tur till spa-avdelningen.

Morgondagen blir mycket intressant. Det finns en cut vid 72:a plats och Oskar är i nuläget endast ett kast ifrån denna! Med stabilt spel, så skall förhoppningsvis båda KFK:arna kunna ta sig till finalen på lördag. Tony gör vad han kan för att hålla dem i schack.  

Resultat från runda 2
35. Oskar Brengesjö -2 (+3 sammanlagt)
58. Daniel Carlquist E (-4 sammanlagt)

S M22
Ingången till shop i röda huset och tee för hål 1 på svart och röd slinga ligger till höger om huset.
S M23
Uppvärmingsdel med puttkorgar och teepads för att kasta ut på den stora ängen.
S M24
Daniel Carlquist.
S M25
Daniel Carlquist.
S M26
Carlquist birdieputt på hål 10.
S M27
Daniel Carlquist med en hyzerbomb in mot korg.
S M28
Carlquist utkast på hål 18.