SM Discgolf - Dag 1

Prognosen läste 22mm regn och senare reviderad till solsken till halvklart. Nåja, solen skiner mellan molnen, ännu inget regn och snart dags för start.
Mästerskapen spelas i på Ales gula och vita banor. Två mycket olika väsen. Den gula som vi spelat idag är en tight bana, där ett bra resultat är beroende av exakta vinklar, bra scrambling och att sätta en stor mängd puttar från 15 till 8 meter. Att kasta långt är av mindre betydelse, 100m räcker. Vi hör många röster som helst inte hade spelat denna slinga alls under SM, inklusive oss från Kalmar. Score spread är för liten och lokalkännedom viktas högre.Men som nöjesbana, alternativt icke mästerskapstävlingar är detta en underbar skapelse. Den är fylld med detaljer, mysiga vyer och goa kast.
Oskars deltagande har haft en tuff uppladdning med tre dagars feber och en klassisk ”man cold”. Efter en alldeles för lång skönsömn så tvingades Oskar beställa en Uber från södra sidan av Göteborg som redan där slog hål på semesterkassan och eventuell segerchampagne. Utan energi och tung kropp så var kastandet ändå helt okej från tee. Trädgudarna var under dagen snällare än vanligt och såg till att ge bra förutsättningar för en kanonrunda. Tyvärr består discgolf av fler moment än att kasta iväg vackra kast från teepad. Därmed slutade dagen med ett dråpligt resultat från cirkel 1.
Med en något tidigare teetime så stod Daniel redo att återigen ta sig an Sverige-eliten och visa hur en roc ska kastas. Efter en trevande start och en missad birdieputt på andra hålet, så kom Daniels första birdien på tredje hålet. Nu går tåget!Njä, det gjorde inte riktigt det. Ett par bogeys, ett par birdies och en fantastisk räddat par efter OB på hål sju, så följde åtta gråa par. Ett antal nästan-kast och en mängd missade puttar från cirkel två.Ja, grått, precis som vädret. Dock insåg vi att väderprognosen runt Ales kullar är som väntat helt opålitligt… knappt halva rundan spelades sedermera i regn.
Nya tag imorgon på Ales vita slinga.