SM Discgolf - Dag 2

Ibland vaknar man med gott hopp om att all träning och slit ska ge utlopp i en bra genomförd runda. Tänkta linjer vid utkast ska följas och enkla puttar ska sättas. Idag, torsdagen den 3 augusti var en inplanerad dag när allt skulle sitta. Ale vit stod på tapeten och äntligen skulle drömmar uppfyllas. Det hade ryktats om regnskurar och tuffa förhållanden på grund av en hård konkurrens. Men… som vi alla vet så är den största motståndaren ens inre demoner som alltid visar sig vid fel tillfälle.

Likt ett liktorn så stapplade sig Oskar till banan och inte helt kurrant vaknade han inte till liv förrän efter nio hål. Väl på sista nio hålen verkar kroppen återhämtat sig tillräckligt efter piskrapp från kalmarbekantingen @victorturstedt som bad Oskar att sluta spela som en mupp. Rundan var förstörd men -1 på B9 som även kryddades med en vacker birdie på hål 18 gav trots allt mersmak.

Daniel började stabilt men likt runda 1 så saknades gnistan och när puttarna började svika och de designerade spikehyzers vi är vana att se på Skälby gav med sig. Ja, då finns det inget annat än mörker på scorekortet. Dagens vackraste kast kom dock på hål 5 då Daniel var ute i ruffen och tvingades till en nästan omöjlig roller för att rädda par. Sagt och gjort och hela kortet lös upp av en lektion i klassiskt frisbeekastande.

Imorgon krävs det ett smärre under och ett eventuellt banrekord för att två KFK:are ska klara cutten till runda fyra. Det luktar attackläge och fågelläten av den större kalibern vankas på Ale Discgolf Center under runda tre.

Ska vi äntligen få se en bra runda från våra kalmariter?