SM förberedelser och tävlande dag 1-3

Från KFK så har två stycken kastare valt att våga sig på utmaningen att spela individuella SM i Skellefteå i discgolf. Daniel Carlquist och Oskar Brengesjö där även Tony Norlin blivit medlurad som caddie för den förstnämnde.

Herrskapet valde att tidig måndagsmorgon sätta sig i bilen för att i rasande fart bege sig norrut. Herr Carlquist vid ratten och den något ohämmade discgolfaren Oskar Brengesjö bredvid. Greenkeeper Tony Norlin var avtalad att bli upphämtad vid metropolen Hudiksvall. Resan upp gick smidigt fram där Brengesjö fick flertalet anekdoter berättade för sig om KFK:s bravader på medeltiden och att dess historiska vingslag gett eko över övriga Sverige. Väl efter Hudiksvall fortsatte resan tillsammans med Tony i baksätet men där naturen började vara emot resenärerna. Vädergudarna gav både vind och regn och när inte dessa fått herrskapet att vända hem så försökte två mördarduvor att forcera bilen till ett stopp. Den första duvan var mest effektiv och penetrerade Herr Carlquist bilruta med näbben före. Men även en sprucken rutan skulle inte förhindra den fortsatta resan mot den omtalade banan i Skellefteå.

Resan fortlöpte och väl på plats i Skellefteå så kunde de två tävlande och dess caddie påbörja den första träningsrundan efter en härlig 13 timmars bilresa. Till Herr Carlquist besvikelse så hade vissa hål både blivit enklare och krympt i avstånd till korg vilket medförde en ny våg av anekdoter från något SM före Kristus födelse. Men de tre musketörerna från Kalmar kunde i alla fall enas om att Skellefteå Discgolfterminal håller god standard jämfört med många av de banor som vi normalt sätt stöter på nere i småländska skogarna.

Dag 2 - Dagen före tävling

De tre något slitna herrarna från söder valde att orutinerat inte sätta en klocka i sina förberedelser då de antingen är vana att bli väckta av sina barns klagan eller andra faktorer i sin omgivning. Detta ledde till att delar av träningsdagen blev bortkastad på onödig sömn i de tre ljuvliga hotellsängarna. Efter långsamma förberedelser och en behövlig hotellfrukost så var det dags att testa Discgolfterminalens andra slinga (röd) för att även återgå till den svarta slingan som testades dagen innan. Brengesjö fick sig en smärre chock där par 3 förväntades klaras av på ca 130 meter utan en elvamannaplan i bredd. Medan caddie (Tony) njöt av att se både Herr Carlquist och jojon Brengesjö ta sig fram under träningsrundan. Efter en sen lunch på en pizzeria som levererade halvdan pizza och kebab valde herrskapet att återigen finslipa kasten på den svarta slingan. Den slinga som skulle kastas de första två rundorna under SM. Nu började våra kära kalmariter få lite hopp om livet och att även denna tävling skulle kunna resultera i bra resultat utifrån de tävlandes rating. Brengesjö hade vid detta laget redan abdikerat på vissa hål och insett att även en dubbelbogey är ett helt okej resultat utifrån hans förmåga att kasta snett in i träd. Tony var med några kast men slutade och njöt mest av att ge konstruktiv feedback genom att otaliga gånger påpeka för Herr Carlquist att det är bra att träffa fairway.

Dag 3 - Första tävlingsrundan från Svart Tee

Efter en härlig kväll med kött och njutning så var herrskapet från söder väl förberedda för dagens utmaning. Tack vare tur i teeordning så kunde en lugn morgon följt av simning i pool, bastubad samt besök hos herr Mats för töjning av oanvända muskler sen 80-talet ske utan att rubba förberedelserna inför teetime 12:50 och 15:10.

Herr Carlquist fick nöjet att börja sin runda vid 12:50 och ett halvtaskigt vad slogs mellan Carlquist och Brengesjö om att den som kunde bibehålla sin teetime alternativt förbättra den var bäst. Tack och lov till Brengesjös fördel så bestämdes inget pris för vadet då det skulle innebära att Brengesjö skulle gå cirka 115 över sin rating för att bibehålla sin plats i second chasecard.

Med mycket nerver så kastade Carlquist ut på hål 1 och gjorde bort sig fullständigt. Efter ett försök till räddning så påbörjades rundan med en missirabel dubbelbogey. Skulle detta sätta käppar i hjulet på den erfarne herren från söder? Nej, efter ett trubbigt hål 2 så satte Carlquist i nästa växel och började leverera hål efter hål och visade upp en fin discgolf nästan obestämt fram tills rundan skulle signeras. En respektabel slutscore på -4 mot banans par kunde inkasseras och Carlquist kunde gräma sig över att inte alla puttar inom 8 meter satt.

15:10 och Brengesjö gör sig redo att kasta ut i en alldeles för sen teetime utifrån vad hans dassiga rating egentligen förtjänade. Med dunder och brak så kastade även han snett som tusan på det svåra hål 1. Men till skillnad från den mer erfarne och bättre kastaren Carlquist så lyckades Brengesjö iallafall rädda en bogey från ruffen. Därefter så höll Brengesjö ihop spelet hyffsat genom att kompensera hål 1 genom en tap in på hål 2 för att på Ö-hålet på hål 3 var närmre att träffa Finland än den relativt stora ön 75 meter bort. Med ett ok spel och ihållande huvudvärk efter att fått för sig att dricka en energidryck för första gången sedan högstadiet så tragglade sig Brengesjö igenom de 18 hålen genom att färga sitt scorecard enligt regnbågens alla färger.

Den första tävlingsdagen avslutades dock med glada miner när en välförtjänt middag avnjöts i centrum i Sveriges största by: Skellefteå. Missade puttar och linjer kunde bearbetas med skratt tillsammans med vänner från Västervik för att slutligen avslutas i hotellsängarna med förväntningar på än bättre resultat efter runda 2.

Resultat från runda 1
14. Daniel Carlquist -4
99. Oskar Brengesjö +5  

S M1
S M2
Efter duvattacken i Umeå och sprucken vindruta.
S M3
Äntligen framme på Discgolfterminalen efter en lång bilresa från Kalmar.
S M4
S M5
Övingsrunda för Carlquist och Brengesjö på den svarta slingan.
S M6
Övingsrunda för Carlquist och Brengesjö på den svarta slingan.
S M7
Övingsrunda för Carlquist och Brengesjö på den svarta slingan.
S M8
Oskar Brengesjö.
S M9
Daniel Carlquist.
S M10
Daniel Carlquist med Oskar Brengesjö i bakgrunden.
S M11
Ett stycke hyzer av herr Brengesjö.
S M12
Daniel Carlquist med ett inspel på svåra hål 8 på sin första runda. 
S M13
S M14
Birdie på svåra hål 8 (där regerande svenska mästaren Linus Carlsson fick +10) för Daniel Carlquist.
S M15
Putt på hål 9 för Daniel Carlquist.
S M16
Enkel birdieputt för Carlquist.
S M17
Birdieputt på upphöjd korg efter ett bra utkast som gick lite lång av Carlquist.
S M18
Andrakast av Brengesjö efter ett monsterutkast på trixiga hål 5.
S M19
S M20
S M21