SM-MEDALJER TILL KFK!

Vid den årliga ”svenska olympiaden”, dvs SM-veckan i regi av Riksidrottsförbundet och Sveriges television så behöll klubben traditionen att få med sig medaljer hem.

Evenemanget är fantastiskt och det är en känsla av sorg att inte fler kommer iväg på detta från klubben. En fantastisk gemenskap och stämning kännetecknar de fem dagarna. Över femtio(!) idrotter genomför sina nationella mästerskap på en given ort. Denna gång stod Helsingborg/Landskrona för värdskapet. Förra året var det Borås, och de kommande kommer att hållas i Malmö, Halmstad och Linköping.

Tre kfk:are fanns på plats. Albin Lindblad gjorde nu sitt femte Allround-SM, men det första som openspelare. Han imponerade främst i SCF där han nådde längst av alla under försöken i TRC och slutade till slut på en mycket meriterande sjundeplats. Nästan lika bra gick det i discathon där han blev åtta.

Allround Sm 2018 Kfk
Allround Sm 2018 Ddc Fab Alb

Fabian Lindblad valde att dubblera open/junior (vilket var en ny regel detta år, förutsatt att schemat tillåter det). Fabbe ledde halva SCF-finalen, men missade de sista fem i den svåra vinden (många hade problem), och blev fyra. I längd persade han två gånger för att tillslut bli silvermedaljör i juniorklassen. När han kastade i openklassen ökade han på till 135 meter! Den stora triumfen kom på självaste Olympia. Den anrika fotbollsarenan som nu är renoverad till en av landets modernaste var nu skådeplats för precisionen. Fabian gick till final, där han inför sista kaststationen (närmast framifrån) låg trea. De övriga darrade, men inte Fabbe som passerade övriga och vann guldet.

Allround Sm 2018 Precision Fab Guld

Peter Karlsson missade för första gången en topp-tioplacering i paradgrenen discathon, främst pga av dåligt rollerspel. Blev nu elva. Peter som senaste åren specialtränat en del precision var nu bittert nära att ta sin första medalj i denna gren. Efter resultaten 15 + 13 så fattades det endast en(!) träff från medalj. Alltså retfullt fyra. Mästerskapets sista gren fristil hyste vissa förhoppningar om medalj och dessa infriades. Precis som i fjol så blev det nu silver ihop med Göteborgsbaserade Mike Beckmann. Paret spelade smart i den bitvis tuffa vinden, drog ned på svårigheten och därmed dropsen.

Allround Sm 2018 Precision Peter Silver

Facit tre medaljer (JSM: Ett guld och ett silver. Open: Ett silver.) Måtte fler våga byta ut de vardagliga rundorna på vår fina Skälbybana, vidga vyerna med detta fantastiska redskap och följa med på nästa års SM-vecka. Ni kommer inte att ångra er! För övrigt så snackas det redan mycket om årets Höstkast som många verkar vilja besöka.