KFK:s styrelsen tackar för 2021!

På självaste nyårsafton är det hög tid att tacka er alla för den gångna säsongen. Det har kastats enormt mycket discar i vår hemmaregion. Långt från alla som utövar världens roligaste sport är medlemmar i Kalmar FK, men de bidrar ändå till den positiva utvecklingen. Givetvis är målet att även dessa framöver skall ta steget och tillhöra oss på riktigt och haka på de tävlingar som vi besöker. Ett tecken på att vi påverkar fler är att vi sett fler discgolfbanor födas i vår närhet, tänker då på Nybro och Mönsterås.

Pandemin har fortsatt påverkat en del, dock inte lika mycket som året innan. Tävlingarna kom inte igång på allvar förrän i juni och vi hann med ett par företagsgolfer under hösten vilket skapar PR för oss och lite klirr i kassan. Vi kunde arrangera de större eventen såsom Kalmar open/Smålandstouren och Höstkastet liksom de mindre på lokal nivå KM, Påskkastet, Flygarekastet, Skälbytouren, Körningsvens torsdagstour och PHG.

Framgångarna har varit på hög nivå. Vid självaste SM i Norrköping blev det ett brons (nära en till i och med en fjärdeplats). Vid de välbesökta Smålandstourerna lyckades sju kfk:are att hamna på prispallarna, vid övriga nationella tävlingar blev det delsegrar i touren Kustduellen, guld och brons vid Malmö open, vid Höstkastet blev det också flera medaljer. Vid totala sammanräkningen av Smålandstouren erhöll fyra spelare prispengar/presentkort för höga sammanlagda placeringar. Säsongsavslutningen Pata precision fick också se oss högst på podiet. Inte att förglömma just innan den fina andraplatsen i pargolftävlingen i Lund. Väldigt bra resultat av våra duktiga miniorer som dessutom fick uppmärksamhet på Jomez, kul! En spelstart har gjorts utomlands (Danmark i juli).

På årsbästalistorna (som jag hoppas ni hittat på förbundssidan) kan konstateras att fem kalmariter återfinns topp-10 där den bästa totalplaceringen är Sverigetrea i längd.

Som ni alla märker så är vi väldigt duktiga i vår förening, både bredd-, topp- och arrangörsmässigt. Allt detta vore näst intill omöjligt om det inte skedde så mycket ideellt arbete och här är vår förhoppning i styrelsen att fler kan bidra kommande säsonger. Det är mycket tid och slit på att röja på banan, hjälpa till vid företagsgolfer, funktionera vid våra arrangemang, skriva artiklar när vi är ute och tävlar, plocka skräp på banan, ständig resultatrapportering av olika slag mm mm..

Alltså - från oss i styrelsen ett riktigt stort tack för den gångna säsongen. Nu blickar vi vidare mot ett spännande 2022, då händer mycket häftigt!

GOTT NYTT ÅR!

/ Styrelsen genom ordförande Peter Karlsson