Trädträffen 1# Kalmar

Så var säsongen igång på riktigt även i vår hemtrakt. 58 spelare från flera olika klubbar utmanade bitiga nordanvindar under söndagen. En del har ju tränat på att discgolfa i skarpt läge under pinngolfsäsongen och hade nog en fördel av det. Med den miljöförändring som ständigt numer sker i Skälby så hade banan tvingats att förändras på några hål, men kommentarerna kring detta var trots allt positiva.

Touren Trädträffen skapades förra året, och konceptet är ungefär det samma. En runda, men i år utan en total toursammanräkning, istället en serie av enskilda C-tiers. Ytterligare uppsteppningar är att det nu tryckts upp snygga unika medaljer till topptrion i alla klasser och att pro-klassen spelar om prispengar, resterande divisioner får presentkort.

Det blev hur som helst stora framgångar för Kalmar FK, som faktiskt vann samtliga klasser, trots bra motstånd. I MA4 vann Filip Thune före Albin Mallalieu, och bronset till Lars-Göran Svensson, dvs trippel KFK, snyggt! I MA3 fick Anton Johansson kliva högst upp på pallen efter en stabil runda som hade räckt långt i Open-sällskapet. (Tvåa Karlskronas Emil Wihlborg). Jesper Andervi tog bronset (följde alltså upp med ännu en medaljplats på hemmaplan, var ju tvåa vid det senaste Höstkastet) och just utanför pallen Adam Petrini.

Slutligen Openrejset där klubben med risk att vara tjatig återigen fick stiga upp högst på podiet. Albin Lindblads gameplan att spela smart i den tuffa vinden lönade sig och han belönades i och med tävlingens bästa runda med en snygg guldmedalj och var lättad efter den högst mediokra prestationen vid gårdagens tävling i Älmhult. Därefter blev det jämnt värre, men även där hade vi marginalerna på vår sida då Daniel Carlquist efter ett par håls särspel lyckades besegra Lessebo/Karlskronas Robin Lenz.

Tack till alla som var på plats, till sponsorn Discgolfshop och till Körningsvens dgc som stod för ctp-priset som Magnus Karlsson vann, grattis! Också ett tack till alla dem som senaste tiden fått banan i tävlingsdugligt skick. Hoppas vi träffas vid Påskkastet på långfredagen och vid Trädträffen #2 i Mönsterås om två veckor.

Första Bild
Albin Lindblad2
Daniel Carlquist2
Robin Lenz
Anton Johansson
Emil Wihlborg
Jesper Andervi1
Lg Svensson
Magnus Karlsson
Oskar Högberg
Daniel Aronsson
Aron Eriksson
Daniel Iveslätt
Jesper Sandelius
Johan Lennartsson
Kim Larsson
Josef Algotsson
Liam Sörman
Linus Andersson
Lukas Einarsson
Albin Lindblad1
Daniel Carlquist1
Jesper Andervi2
Miguel Kristiansen
Oliver Delin
Roland Elofsson
Oskar Högberg1
Patrik Johansson
Victor Turstedt1
Robin Birkholt
Thanh Nguyen
Emil Wihlborg2
Tobias Boklund
Victor Turstedt2
Viktor Nilsson
Nicklas Fritiofsson
Särspel Översikt
Särspel D C1
Särspel R L1
Säspel R L2
Särspel D C2
Mpo
M A3
M A4
Medaljer
Resultat