Trädträffen #2 Mönsterås

Hela 77 spelare mötte upp i fin vårsol för den andra deltävlingen. Ett gäng Kfk:are var taggade att under en halvsval morgon som blev allt varmare ta sig an de 18 gula korgarna. Konceptet under Tt är ju att ett varv gäller, vilket innebär att det finns plats för skrällar, att bäst när det gäller råder och att det lär bli jämt. Nu gäller ju detta referat oss klubbmedlemmar främst, men vill ändå nämna Mönsteråsjunioren Inez som föredömligt gjorde sin första tävling. Tjejer behövs verkligen till vår sport, så låt oss hitta fler hos oss som kan utmana.

I Pro Open-klassen blev det oerhört jämt i toppen. När ett par hål återstod så låg tre man helt lika, och just innan avgörandet så tappar Daniel Carlquist segerchansen vid ö-hålet och delad ledning och särspel är därmed ett faktum mellan förra deltävlingens vinnare Albin Lindblad och Nybros Packe Johansson. Det kommer att krävas fyra hål innan guldet går till Nybro denna gång. I detta särspel deltog hela nio spelare totalt fördelat över tre klasser och diverse valörer. Faktiskt riktigt kul att följa då det gäller så mycket. Mycket publik då övriga spelare levde med. Typiskt val av taktik då inga misstag tillåts, mer "feginspel" än att gå för det. Hur som helst underhållande. Under denna dramatiska upplösning fanns även en till Kfk:are, nämligen Daniel Aronsson som var en av tre spelare i kampen om silvret i MA3, vilket han också tog. Alltså - tre medaljer till de våra. Bra jobbat Albin, Daniel och Daniel! (Som parentes kan nämnas att Albin under uppvärmningen gjorde ace på hål 15.) 

Därmed har två events i denna serie avgjorts. Vill i detta fall hylla arrangören i Mönsterås för den musik som fanns i bakgrunden. Det lyfter känslan av att ett evenemang pågår, att det är mer än bara träning idag och att fler som råkar passera med sina golfvagnar intresserat stannar till och ställer frågor. Tack Mönsterås FF för ett trevligt arrangemang. Nästa tävling spelas i Svartbäcksmåla på söndag.

Resultat
https://tjing.se/event/c2a6ea07-bf18-4f27-8ccf-bb43100f6a04/results

/Peter Karlsson