KFK på pallen i Lund

Under lördagen så avgjordes St Hans Open i Lund som är den första deltävlingen i årets Gehrisch Tour. KFK hade två representanter på plats i PJ Persson och Tony Norlin som båda tävlade i klassen MA4.

Under fredagens träningsrunda blev det uppenbart att vädret gjort att en kul bana även blivit glatt... halt och lerigt helt enkelt. Sen de sedvanliga vindbyarna gjorde det inte mer lättspelat på den kuperade banan.

Tävlingen började trögt för båda Kalmarspelarna med några bogeys och par men ju längre rundan gick desto bättre blev resultatet. Efter första rundan hade vi PJ på en fjärdeplats och Tony på en femteplats vilket gjorde att båda fick gå i leadcard på andra rundan.

Andra rundan börjar lite likt den första men Tony vaknar till efter tredje hålet och tar sen två birdies på raken. PJ hittar inte riktigt flytet förrän det är för sent men får ändå till vissa bra hål och kast innan energin tar slut. Tony fortsätter jobba på och inför sista hålet är förutsättningarna att det krävs en birdie för att Tony ska ha chans på tredjeplatsen. Tony gör ett perfekt utkast och landar i cirkeln som följs upp med en säker putt och har därmed säkrat en KFK:are på prispallen.

Som vanligt har Johan Gehrish arrangerat en bra och kul tävling som säkert kommer få påhälsning av KFK även framöver. Dock kanske i en annan klass. MA4 var väldigt jämn och spännande där varje kast spelade roll men de fick använda vit tee istället för blå som MPO, MA2 och MA3 använde. Dessa teepads var inte lika stora och med tanke på leran var stenplattorna stundtals svåra att hantera.

Resultat MA4
3. Tony Norlin (+8, +5) +13
5. PJ Persson (+6, +13) +19

Foto: André Edvinsson