Två pallplatser i Värnamo Open

Värnamo discgolfbana är helig mark för vår klubb. Här togs den första medaljplatsen i ett SM-kval (P.Karlsson) 1994 (dåtidens stora tävlingar med bra konkurrens) och här vann vårt openlag självaste Lag-SM i discgolf 2002 (C.Sandström, T.Erlandsson. E.Isaksson och J.Reinius). Banan sjunger på sista versen och från och med nästa säsong sker tävlandet i den nya skogsbanan Borgen.

Nuvarande bana, belägen vid sjukhuset har extremt många ob. Vid lunchpausen konstaterades att samtliga 74 spelare samlat på sig minst ett ob var, och snittet låg på tre per individ! En hel del drog på sig dubbla ob på samma hål.

Fem tappra Kfk:are vaknade tidigt för att ge dessa tuffa förutsättningar en chans. En som verkligen fullföljde sin gameplan under dagen var Fredrik Halvardsson i Novice-klassen som spelade smart och höll sig kvar på fairway, vilket lönade sig. Hans goda nerver klarade dessutom av att taktiskt bevaka kampen om bronset på slutet då han avancerade tack vare bra beslut. Verkligen kul för Freddan, och för er som inte vet det, så är han en av de fem som bildade klubben 1979.

Nästa pallplats blev av ädlaste valör, då Josef Algotsson äntligen fick vinna en deltävling i Smålandstouren i Master 40. Även han gjorde ett och annat ob (vilket han hade råd med, eftersom alla gjorde det) och vann komfortabelt med tre kast. Fantastiskt kul och rättvist då han steppat upp på pallen flera gånger tidigare. Det var på tiden Josef! Grattis!I

Open-klassen lyckades Fabian Lindblad bäst med en god sjätteplats. Albin Lindblad fick inte till det under någon av dagens rundor och hamnade lite längre ner än vad som är normal nivå. Slutligen Peter Karlsson som efter första rundan endast var två kast från pallen i 40+gänget vilket snabbt togs in, dock infann sig ett totalt ras under de sista åtta hålen med sällsynt många  dubbel- och trippelbogeys. That´s life. Under hemresan hanns ett besök med på nya bana i Lessebo. Så fick en del bocka för den i sin Udisc-historik.

Img 8268
Josef och Freddan.
Img 8253
Img 8259
Unnamed 2