VINST I DANMARK!

Under helgen tävlade fem KFK:are i Danmark. Två tävlingar på tre olika berömda banor minsann. Under lördagen lirades traditionen "One more for the Landfill" då man under förmiddagen tar sig an den långa skogsbanan Eghjorten (betyder ekoxe) och under eftermiddagen efter 15 minuters förflyttning var det den backiga banan i Kokkedal. Båda dessa ligger nära staden Hillerød. I vanlig ordning inleddes dagen med utdelande av spelarpaketet som i år innehöll två turneringsdiscar av det nystartade danska tillverkaren Supersonic (se bild).

I MP50 ligger Peter Karlsson fyra efter fm, endast ett kast från bronset, och i samma klass några placeringar ner Kenneth Johansson och Fredrik Halvardsson. På gul tee valde även Fabian och Albin Lindblad att spela denna gång, i MA2. Storebror Albin är inbördes bäst med en -3-runda, ett kast bättre än Fabian. Det är av taktiska skäl då många lokala spelare är riktigt duktiga på den bitvis kluriga banan som innehåller en del blindhål, för övrigt konstruerad av legenden KJ Nybo.

Efter lunch väntar de många höjdmeterna lite söderut. Peter börjar bra med en birdie i leadcard-gruppen, men sedan upphör det positiva. Två elaka griplocks ut i taggbuskagen klockan tre innebär kostsamma dubbelbogeys. blir till slut femma. Kenneth och Freddan håller sina placeringar. Nämnas kan att Halvardsson gjorde en fin birdie på hål 13, en upphöjd korg med sluttning bakom. Fabian tappar något ratingmässigt på eftermiddagen jämfört med Albin som ökar lite. Hur som helst godkända insatser av samtliga.

Det är otroligt varmt och man väljer skuggan så fort tillfälle ges. Vid prisutdelningen så får Albin gå fram till TD René Mikkelsen (en sann eldsjäl som jobbar dedikerat för discgolfen i Danmark) och hämta vinsten i ctp, en unik specialdisc av en Supersonicmodell. Skönt att åter få låsa upp rummet på vandrarhemmet efter tio aktiva timmar. Naturligtvis en pizza var.

På söndagen gav vi varandra chansen att spela ännu en tävling, nu i København. Albin och Fabian var anmälda tidigt, men resterande halta och lytta velade in i det sista och valde att avstå pga alla krämpor och andra undanflykter. Tyvärr fick Fabbe också kasta in handduken då en pågående öroninflammation sänkte honom, antibiotikan hade inte kommit igång riktigt ännu. Vi var dock på det klara att det ändå var kul att ta sig till tävlingen "Valbyligan" som publik. Albin valde även i denna c-tier att spela i MA2 och det gick väldigt bra. Efter en något trevande inledning, med bl.a en tidig rejäl ob med bogey som följd började birdiesarna att hängas in. Nio stycken rättare sagt, och med en spänd väntan på ett par andra grupper så höll han undan, och plockade därmed sin första career win utomlands, i konkurrens med 39 spelare i klassen. Kul för oss fyra som följde med som ett gäng groupies.

Efter denna triumf i vackra Valbyparken (Danmarks största stadspark) blev det lite cruisande uppåt längs kusten, med bland annat härligt varmt bad i Vedbæk och glass i Rungsted havn.

Nästa år spelas OMFTL för tionde året vilket kommer uppmärksammas på flera sätt. Med stor sannolikhet kommer flera av oss att återigen vara på plats då. Vore kul om vi kunde öka på antalet svenskar, nu fanns spelare från Norge, USA och Slovakien med som utrikesdeltagare.

// Lillen