Vintergolfen 2017/18 Del 1 (PHG 17)

UPPLAGA NR 17: PHG

Alltsedan 2001 har det årligen arrangerats pinngolftävlingen Peter Hemliga Golf. Efter att som vanligt ha samlats vid vår klubbtavla i Skälby var det kolonnkörning norrut till årets arena, som var Ljusstaden. Där väntade två niohålsvarv i fin miljö. Inledningsvis ett vackert hål i motljus nära en bäck där morgonens lilla snöfall förstärkte stämningen. Ett vattenhål fanns även som näst sista spelhål på rundan och där inträffade en del framför allt på sista varvet för somliga. Även två dogleghål och en kort HIO-chans erbjöds (vilket ingen lyckades med). Dock blev det en rejäl spik på banans sjunde hål som herr Carlquist stod för, vilket innebar hela 110 :- extra till paket under granen.

Kul att se flera av de tolv deltagarna som nu gjorde debut på såväl pinngolf som PHG. I år fick av olika anledningar denna tävling ingå i den nyväckta Vintergolfen (vilket nog inte blir fallet fortsättningsvis), och flera var det nog som insåg skillnaden mot att putta på breda korgar.

Alltid spännande att inte veta hur den andra gruppen lyckats. Vi valde att inte kika på resultaten förrän alla spelat färdigt, då visade det sig att Danne vann för andra året i rad, med ett kasts marginal före arrangören själv. Det är ju tradition med medalj till topp-sex så suddenspel fick tillämpas om placering 3-4 där Packe lyckades lite bättre än Tobias. Ensam femma Linus (som tagit medalj vid samtliga fyra gånger han deltagit), och i skrivande stund är det så att det stundar ett särspel om placering 6-7 och alltså sista medaljen. Saken är den att ett skrivfel begicks vilket fick en del olyckliga konsekvenser. Detta innebär att Andreas och Josef kommer spela särspel på ett pinnhål inom den närmsta tiden för att på så vis göra upp om detta. Givetvis beklagligt att det uppmärksammades för sent, men den mänskliga faktorn kan som bekant spela oss ett spratt ibland. Tror nog detta är det mest rättvisa sättet att lösa det på.

Deltagarna visade för övrigt tacksamhet i att fått spela i ny miljö och på en omtyckt bana. Förhoppningsvis blir det ett 18:e PHG nästa säsong och redan på annandagen finns chans till ny pinngolf då deltävling två i Vintergolfen avgörs i Skälby (över E22-bron). Be there!

Resultat: PHG 2017 17 december / Vintergolf I (poäng)

1. Daniel Carlquist 50 (1)

2. Peter Karlsson 51 (2)

3. Patrik Johansson 53 (3,5)

4. Tobias Boklund 53 (3,5)

5. Linus Andersson 54 (5)

6-7. Josef Algotsson 55 (6,5) ? Andreas Fontler 55 (6,5)

8. Albin Lindblad 56 (8,5) Martin Bertilsson 56 (8,5)

10. Emil Rikner 58 (10)

11. Christian Jansson 59 (11)

12. Fabian Lindblad 62 (12)