Vintergolfen IV - Två tävlingar i en

Säsongens fjärde deltävling i pinngolftouren VINTERGOLFEN avgjordes för första gången utanför kommunen, då Nybro DGK snällt frågat om det fick anordna en av tävlingarna. Skådeplats var precis som vid det enskilda eventet vid Trettondagen Badhusparken. En fin och inspirerande miljö som denna gång bjöd på lite fler snåriga skogshål. Stormen Otto som ställt till det under natten började nu avta, även om en och annan sekundmeter ännu påverkade.

Precis som vid självaste OS och flera EM och VM för diverse idrotter har vår sport påverkats av pandemin, och vi restar därför de två senaste finalerna. Istället för att låta dessa brinna inne så vill vi ha med medaljörer för dessa i vår historik. Det är ju trots allt några som slitit med att nå finalen, och dessa förtjänar att få spela den. Därför kom dagens deltävling att retroaktivt gälla som final.Vinnare blev Patrik Johansson som var så fenomenal att han hade råd att göra en åtta (!) och ändå ta hem rubbet! (Missad mando, ob i hundrastgård mm). Det blev dramatiskt om silvret där det efter tre särspelshål avgjordes till Fabian Lindblads fördel gentemot Josef Algotsson. Det svängde lite upp och ner i denna final och bitvis var även slutliga fyran Albin Lindblad med högt liksom femman Bobbo Karlsson. Hur som helst - kul att det blev av! Små pokaler kommer snart.

Dagens deltävling blev också jämn där nämnda Patrik fick dela segern med Daniel Carlquist före hemmaspelaren Magnus Karlsson kastet före Fabbe och Josef. Återigen blev antalet startande 23 spelare. Bästa dam Emmelie Thorén. Några övriga anekdoter: Bobbo blev ensam att göra birdie på svåra hål 5, Josef såg ut som en laxfiskare i Mörrumsån iklädd sina fiskarbyxor efter tävlingen (se bild), Lillens 32-åriga Stingray fick till slut se sig besegrad. Ett intensivt möte med en tall blev nådastöten. Flera intresserade parkflanörer stannade intresserat upp och ställde frågor och acepotten slutligen, den lever vidare och innehar nu ett värde på 460 spänn!

Ett stort tack till banläggarna! Nästa deltävling sker i Djurängen lördagen den 4/3, och inom ett par dagar finns aktuell tabell till beskådan.

Resultat topp-10:   (övrigt på Tjing)

MPO

1. Patrik Johansson                         53   
    Daniel Carlquist                            53
3. Magnus Karlsson                         55
4. Fabian Lindblad                            56   
    Josef Algotsson                            56
6.  Albin Lindblad                              59
7.  Marcus Brunsten                          61
8.  Linus Andersson                          62     
     Bobbo Karlsson                            62     
     Albin Mallalieu                              62     
     Jonathan Jensen Johansson     62  

FPO

1. Emmelie Thorén.                            68

Vg Badhusparken1
Vg Badhusparken2
Vg Badhusparken3
Vg Badhusparken4
Vg Badhusparken5
Vg Badhusparken6
Vg Badhusparken7
Vg Badhusparken8
Vg Badhusparken9
Topp 3 i Badhusparken: Daniel Carlquist, Packe Johansson och Magnus Karlsson.