Vintergolfinal 2017/18

Efter att ha legat i träda under ett decenium så avslutades idag den återuppväckta tävlingen. Efter att ha genomfört sex kvaltävlingar under vintern så ägde de fem bästa rätten till finalspel över hela 3 x 9 hål. Den bäste i grundtabellen Daniel lade tre hål. Martin och Peter två var och Emil och Andreas var sitt. Arenan för finalavgörandet var legendariska Djurängsskogen.

Efter första varvet är alla samlade inom två kast. Efter två varv har Danne fått en ledning på tre kast före Andreas följt av Martin, Emil och Peter. När sista varvet påbörjas blir det dramatiskt då Peter sänker en tvåa och Martin och Emil får till en sexa respektive fyra. Resten av finalen håller såväl Danne som Andreas undan, men inför sista hålet är det helt lika mellan övriga tre spelare. Kvar att spela är då hålet där det hänt mest under tidigare varv (allt mellan 4:or och 7:or), som f.ö innehöll två mandopilar. Det blir puttarna som avgör det taktiska nervspelet. Emil missar en halvlång putt. Peter sätter sin kortare och Martin lägger fram och puttar på. Detta innebär att Emil slutar femma, och särspelet tar vid mellan Martin och Peter där den förstnämnde avgör med en distinkt birdieputt.

Closest-tävlingen därpå fick bedömas med stegning och där vann Danne knappt före Martin. Grattis till alla medaljörer! Vi njöt av den fantastiska vårdagen med konstant solsken. En utvärdering kommer göras, men det känns som att Vintergolfen är något vi vill fortsätta med under de mörka månaderna även kommande säsonger. / Lillen

  1. Daniel Carlquist 86
  2. Andreas Fontler 92
  3. Martin Bertilsson 94
  4. Peter Karlsson 94
  5. Emil Rikner 95